Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Neumski “gusari” na Čaerima potopili višićki Santos

Neumski “gusari” na Čaerima potopili višićki Santos

by | 16. studenoga 2021. 13:45 | Vijesti

Deveti poraz jesenskoj polusezoni pretrpjeli su nogometaši Višića. U odloženoj utakmici 13-og kola Druge nogometne lige, južna skupina, na igralištu Čaeri u Višićima, Višići – Neum 2:3, poluvrijeme 2:2.

Poveli su gosti pogotkom Admira Avdića u 8-oj minuti, poravnao je Robert Bunoza u 21-oj, da bi isti igrač u 32-oj minuti doveo Višiće u vodstvo od 2:1. Do poluvremena Neum je poravnao pogotkom Filipa Šutala u 37-oj minuti. Pobjedonosni pogodak za goste, postigao je Admir Avdić u 85-oj minuti. Nakon novog poraza Višići su ostali zakovani na začelju sa samo sedam bodova uz utakmicu manje, dok je Neum skočio na deseto mjesto s 14 bodova.

Do kraja polusezone Višićani imaju odigrati zaostalu utakmicu protiv Turbine u Jablanici. Podsjećamo, utakmica Višići – Neum koja se trebala igrati u nedjelju, odložena je zbog kišom natopljenog terena na stadionu Čaeri.

Ukratko, umjesto zaključka može se reći da su se nogometaši, treneri i vodstvo višićkog Santosa (sinoniom je zbog ležerne napadačke, oku dopadljive igre koju je u vrijeme Pelea prezentirao slavni brazilski klub), preračunali dajući sve za napad. Trebali su imati na umu da je taj ležerni Santos za koji je Pele davao u prosjeku više od gola po utakmici, na 496 utakmica postigao je 504 gola(!), na vratima imao slavnog Gilmara, a u obrani neprolaznog Klodoalda. Sva trojica bili su nositelji igre Brazila na tri svjetska prvenstva na kojima su “karioke” osvojile dva naslova – Švedska i Čile, dok u Engleskoj 1966-te to nisu uspjeli ponoviti. Dakle, od trojice udarnih igrača romaničarskog Santosa i Brazila, dvojica su igrala obranu!

Na Čaerima su to previdjeli. U županijskoj nogometnoj ligi iako nisu trenirali, mogli su igrati neobavezno, primali su, a puno više golova davali. U Drugoj nogometnoj ligi druga je priča, igra se da se ne primi pogodak, Višićani sa nizom kvalitetnih igrača nisu napravili trnsformaciju ni u igri, a posebice u glavama, pa ih je stigla žestoka kazna, nakon dvanaest utakmica zadnji su s negativnom gol razlikom od čak – 16 pogodaka?! Dojam je da su s istom ekipom mogli puno više, ali s rasporedom – prvo obrana, a u napadu što učine, učine. Za početak, primjerice, umjesto napada prvo ime momčadi – Ante Pažin, trebao bi preuzeti ulogu zadnjeg veznog, prekidati napade, otimati lopte, a onda zahvaljujući kvalitetu, upošljavati napadače i slično. Nadamo se da u Santosu iz Višića, zimu neće prespavati, nego će se vratiti današnjoj nogometnoj zbilji – ključ svakog uspjeha je dobra obrana! 

D. Musa  

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...