Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Neumski “gusari” na Čaerima potopili višićki Santos

Neumski “gusari” na Čaerima potopili višićki Santos

by | 16. studenoga 2021. 13:45 | Vijesti

Deveti poraz jesenskoj polusezoni pretrpjeli su nogometaši Višića. U odloženoj utakmici 13-og kola Druge nogometne lige, južna skupina, na igralištu Čaeri u Višićima, Višići – Neum 2:3, poluvrijeme 2:2.

Poveli su gosti pogotkom Admira Avdića u 8-oj minuti, poravnao je Robert Bunoza u 21-oj, da bi isti igrač u 32-oj minuti doveo Višiće u vodstvo od 2:1. Do poluvremena Neum je poravnao pogotkom Filipa Šutala u 37-oj minuti. Pobjedonosni pogodak za goste, postigao je Admir Avdić u 85-oj minuti. Nakon novog poraza Višići su ostali zakovani na začelju sa samo sedam bodova uz utakmicu manje, dok je Neum skočio na deseto mjesto s 14 bodova.

Do kraja polusezone Višićani imaju odigrati zaostalu utakmicu protiv Turbine u Jablanici. Podsjećamo, utakmica Višići – Neum koja se trebala igrati u nedjelju, odložena je zbog kišom natopljenog terena na stadionu Čaeri.

Ukratko, umjesto zaključka može se reći da su se nogometaši, treneri i vodstvo višićkog Santosa (sinoniom je zbog ležerne napadačke, oku dopadljive igre koju je u vrijeme Pelea prezentirao slavni brazilski klub), preračunali dajući sve za napad. Trebali su imati na umu da je taj ležerni Santos za koji je Pele davao u prosjeku više od gola po utakmici, na 496 utakmica postigao je 504 gola(!), na vratima imao slavnog Gilmara, a u obrani neprolaznog Klodoalda. Sva trojica bili su nositelji igre Brazila na tri svjetska prvenstva na kojima su “karioke” osvojile dva naslova – Švedska i Čile, dok u Engleskoj 1966-te to nisu uspjeli ponoviti. Dakle, od trojice udarnih igrača romaničarskog Santosa i Brazila, dvojica su igrala obranu!

Na Čaerima su to previdjeli. U županijskoj nogometnoj ligi iako nisu trenirali, mogli su igrati neobavezno, primali su, a puno više golova davali. U Drugoj nogometnoj ligi druga je priča, igra se da se ne primi pogodak, Višićani sa nizom kvalitetnih igrača nisu napravili trnsformaciju ni u igri, a posebice u glavama, pa ih je stigla žestoka kazna, nakon dvanaest utakmica zadnji su s negativnom gol razlikom od čak – 16 pogodaka?! Dojam je da su s istom ekipom mogli puno više, ali s rasporedom – prvo obrana, a u napadu što učine, učine. Za početak, primjerice, umjesto napada prvo ime momčadi – Ante Pažin, trebao bi preuzeti ulogu zadnjeg veznog, prekidati napade, otimati lopte, a onda zahvaljujući kvalitetu, upošljavati napadače i slično. Nadamo se da u Santosu iz Višića, zimu neće prespavati, nego će se vratiti današnjoj nogometnoj zbilji – ključ svakog uspjeha je dobra obrana! 

D. Musa  

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...