Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Detalji o obustavi prometa na M-17 iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija

Detalji o obustavi prometa na M-17 iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija

by | 18. svibnja 2022. 11:53 | Vijesti

Uslijed informacije o potpunoj obustavi prometa na magistralnom putu M-17, od 23. svibnja do 16. kolovoza,  uputili smo upit resornom ministarstvu zašto se obustava vrši u razdoblju kada je M-17 najprometnija, je li postojao drugi način poput noćnog rada ili prije početka sezone i zašto radovi traju tri mjeseca.

Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija su nam uputili odgovor koji prenosimo u cijelosti:

JP Autoceste Federacije BiH je detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određena razdoblja dana, kao i u komunikaciji s lokalnim putničkim prijevoznicima, utvrdilo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga.

Imajući u vidu sve naprijed navedeno želimo još jednom naglasiti kako će potpuna obustava prometa biti na snazi do završetka zemljanih radova na „kritičnom“ potezu pristupne ceste, nakon čega će promet teći uz naizmjenično propuštanje vozila, te se u razdoblju izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča se korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

 Planiramo pratiti stvarno stanje prometa, te po potrebi korigirati i prilagođavati razdoblja zatvaranja magistralne ceste M-17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti, te Vas ovim putem molimo za razumijevanje. – stoji u odgovoru Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Podsjećamo, izvođenje radova će se vršiti u tri faze. U prvoj fazi je potpuna obustava prometa, a u druge dvije prometovanje će se vršiti naizmjenično jednom prometnom trakom uz regulaciju semaforima.

{gallery}2022/5/obustava{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...