Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Željko Kužić na pragu šeste decenije života primjer mladima

Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Željko Kužić na pragu šeste decenije života primjer mladima

by | 17. rujna 2021. 16:04 | Vijesti

    Derbi prvog kola boćarskog prvenstva BiH između aktualnog prvaka Neuma i našeg najtrofejnijeg kluba Gruda završen je pobjedom „gusara” 14:8. To je od očekivanja uvjerljivija pobjeda Neumljana, u čijim redovima se ponovo iskazao neprolazni Željko Kužić. Nije to pohvala bosanskohercegovačkom boćanju, međutim ostaje činjenica da je 49-godišnji Kužić i dalje nedostižan u najzahtjevnijoj disciplini brzinsko izbijanje! U derbiju Kužić je imao 33 pogotka, što je i najbolji rezultat kola. „Gusari” su slavili i u drugoj zahtjevnoj disciplini – štafetno izbijanje u kojoj su Paško Leženić i Jurica Konjevod imali 38 pogodaka što je također, daleko najbolji rezultat prvog kola. S obzirom da je poput Kužića po godinama, ali ne i po formi i elanu vremešni Markica Sabljić dobio jedno precizno izbijanje, onda je jasna uvjerljiva pobjeda Neuma. To je upravo tih šest bodova.

   Čapljina je u novu sezonu ušla oslabljena, pa tijesan domaći poraz od Širokog nije nikakvo iznenađenje.

   „U odnosu na prošlu sezonu oslabljeni smo za odlaske Ante Dedića Šampiona i Darka Šunjića, dok dvojica pouzdanih Ante Vukšić i Herceg nisu nastupili iz zdravstvenih razloga, odnosno ozljede. Startali smo s četiri boda minusa, jer nismo imali adekvatne igrače za brzinsko i štafetno izbijanje. Sada je tako, nadamo se da ćemo u nastavku prvenstva prevladati dio poteškoća oko sastava”, kazao je Vide Krmek, voditelj momčadi Čapljine.

   Bodom osvojenim u gostima kod Bure, Rastok iz Prologa kod Ljubuškog, pokazao je da nije slučajno prošle sezone igrao finale za prvaka. U četvrtoj utakmici prvog kola, drugom susretu A skupine, Napredak Willa je visoko 18:4 nadigrala Dračevo. Voditelj ekipe Dračeva uoči starta najavio je pomlađivanje pa otud visoka pobjeda Sarajlija ne predstavlja iznenađenje.

   Rezultati prvog kola Prve boćarske lige, A skupina, Neum: Neum – Grude 14:8, Sarajevo: Nepredak Willa – Dračevo 18:4, slobodan je bio Sveti Stipan.

   Parovi drugog kola, Grude: Grude – Napredak Willa (14), Posušje: Sveti Stipan – Neum (16), obje utakmice igrat će se u nedjelju, 19-og rujna.

   B skupina, rezultati prvog kola, Čapljina: Čapljina – Široki 10:12, Posušje: Bura – Rastok 11:11.

   Parovi drugog kola B skupina, Posušje: Bura – Čapljina, subota 16 sati, Prolog kod Ljubuškog, Rastok -Široki, nedjelja 16 sati.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...