Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Danas započinje dvodnevni nogometni spektakl u Gabeli

Danas započinje dvodnevni nogometni spektakl u Gabeli

by | 25. siječnja 2020. 10:56 | Vijesti

Sutjeska juriša na treći, a Zrinjski na šesti pokal

Danas u Gabeli započinje trideseto izdanje Međunarodnog nogometni turnira Memorijala „Andrija Anković“. Svečanost otvaranja na stadionu Perica – Pero Pavlović, počet će u 12,45 sati. Potom od 13 sati slijedi prva utakmica Zrinjski – Neretva (Metković), drugo polufinale GOŠK – Sutjeska (Nikšić) je od 15 sati. Sutra, u nedjelju – 26. siječnja, program će početi od 13 sati utakmicom za treće mjesto, dok je veliko finale na programu od 15 sati. U slučaju neodlučenog ishoda utakmica izvode se jedanaesterci. Po završetku finalne utakmice slijedi svečanost podjele pehara i pojedinačnih priznanja.
„Kao i prethodne turnir smo temeljito pripremili, a to podrazumijeva niz aktivnosti za članove organizacijskog odbora koji već dan, dva s nestrpljenjem očekuju početak turnira. Smatramo da je i ovogodišnji turnir jak, sudjeluju aktualni prvak Crne Gore, Sutjeska iz Nikšića, o Zrinjskom ne treba ni trošiti riječi, te dva kluba duge i bogate tradicije – Neretva i GOŠK. Očekujemo dobar nogomet, a neka pobjedi na terenu najbolji“, siže je izjave Andrije Jurkovića, sportskog direktora GOŠK-a.
Favoriti ovogodišnjeg turnira su Sutjeska, koja je u protekle dvije godine na turniru, pokazala zavidnu snagu, te Zrinjski. Mostarci će jurišati na šesti trofej čime bi dostigli splitski Hajduk, dok će Nikšićani juriti treći trofej, čime bi se po broju osvojenih turnira, izjednačili sa Sarajevom i Dinamom. Naravno iz prikrajka će vrebati hrvatski trećeligaš Neretva, te domaćin GOŠK, koji su po jednom osvajali turnir. U svakom slučaju bit će zanimljivo, jer su na Memorijalu iznenađenja pravilo, a ne iznimka.
Kao i za prethodne domaćini su osigurali visoko pokroviteljstvo, pa će tako pokrovitelj 30. Međunarodnog nogometnog turnira biti Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, supokrovitelj je Grad Čapljina.
D. Musa

GOŠK-ova plavo bijela noć

Uz nogometni turnir tradicija u Gabeli je postala i GOŠK-ova plavo-bijela noć, koja se ove godine održava između dva turnirska dana. Riječ je o manifestaciji zabavno donatorskog karaktera, koja će se održati večeras u motelu „Lav“ u Gabeli. Cijena ulaznica koje su u prodaji, je 50 KM za dame, a 100 KM za gospodu. Posjetitelje će zabavljati grupa Galeb iz Mostara i Marko Vlaho, a poseban štimung bit će tombola igra sa pedesetak nagrada, prva je 1.000 KM.

Turnir u čast zlatnog olimpijca Andrije Ankovića


Bez dvojbi Andrija Anković je najuspješniji nogometaš doline Neretve. Zlatnu medalju kao reprezentativac Jugoslavije osvojio je u Rimu 1960. godine, a hvale vrijedan uspjeh je i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine. Mada je za selekciju bivše države odigrao samo osam utakmica, njegova reprezentativna karijera bila je sadržajna i uspješna.
Nogometnu karijeru započeo je u rodnoj Gabeli. Međutim njegov talent je brzo prepoznat, pa prelazi u Neretvu iz Metkovića, za koju je igrao od dvije sezone 1955. – 1957. Godine, kada prelazi u Hajduk. Za splitske „bile“ odigrao je 326 utakmica i postigao 250 pogodaka. Posebice učinkovit bio je na prijateljskim utakmicama na 148 utakmica postigao je čak 171 pogodak. Iz Hajduka odlazi u Njemačku gdje tri sezone igra za Kauserslautern. Slijedi trenerska karijera jedna sezona u njemačkom Lundstune, zatim jedna u NK Omišu pa sedam sezona u Hajdukovoj omladinskoj školi i na koncu od 1978. – 1980. Radi kao instruktor nogometnog saveza dalmatinske regije. Umire mlad u 43-oj godini, 1980. Njemu u čast turnir u Gabeli koji se s prekidom zbog rata igra od 1986. godine, nosi njegovo ime.

{gallery}2020/200125gosk{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...