Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Kreće 28. nogometni turnir Memorijal „Andrije Ankovića“: Četiri aspiranta jedan pokal

Kreće 28. nogometni turnir Memorijal „Andrije Ankovića“: Četiri aspiranta jedan pokal

by | 2. veljače 2018. 19:22 | Vijesti

   Danas kreće 28-mo izdanje nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića“ u Gabeli. Sudionici su već odavno poznati – domaćin GOŠK, zatim splitski Hajduk, Zrinjski iz Mostara, prvak BiH, te Sutjeska iz Nikšića vodeća momčad u prvenstvu Crne Gore. Splićani i Nikšićani u Čapljinu, odnosno Gabelu, stigli su u četvrtak, 1-og veljače. Ekspedicija Hajduka od 40 članova smještena je u hotelu „Mogorjelo“ u Čapljini, dok su igrači i vodstvo Sutjeske smješteni u motelu „Park“ na Karaotoku, u Parku prirode Hutovo blato.

Borba za pokal Andrije Ankovića, najuspješnijeg nogometaša doline Neretve zlatnog olimpijca iz Rima 1960. godine, kreće danas u 13 sati, utakmicom Zrinjski – Sutjeska. U drugom polufinalu koje je na programu od 15 sati, sastat će se domaćin GOŠK i splitski Hajduk. Nezahvalno je govoriti o favoritima, na papiru su to Zrinjski i Hajduk, međutim prethodni turniri su pokazali da momčadi iz sjene znaju često iznenaditi. Valja reći da Zrinjski juriša na treći uzastopni trofej, dok Hajduk stiže poslije trogodišnje stanke. GOŠK je do sada samo jednom uspio osvojiti trofej, dok je u dva navrata nastupio u finalu. Iz tog podatka da se naslutiti da Gabeljanima trofej nije prioritet, ali tako baš ne misli trener Feđa Dudić:

Bit će nam čast igrati protiv Hajduka, kluba s velikim rejtingom u regiji i Europi, ali ne mislimo se predati. To će za nas biti pravo iskušenje, prilika da pokažemo, koliko i što možemo, a neka pobjedi bolji“.

Što se tiče priprema za turnir članovi Organizacijskog odbora već danima najavljuju da je sve spremno.

Imamo višegodišnje iskustvo u organiziranju turira, pa teško što možemo prepustiti slučaju“, tvrdi Pero jurković, predsjednik Skupštine kluba, pa dodaje: „Zadnjih dana imali smo svaku večer sastanke Organizacijskog odbora, pretresali smo detalje, dogovarali se oko obveza, pa očekujem da će organizacija biti na visokoj razini“, tvrdi Jurković.

Ono što se ne uklapa u projekcije domaćina i organizatora je vrijeme – sipeća kiša koja je osvanula u četvrtak, bila je najmanje što su željeli, kako zbog same organizacije, gostiju, a posebice terena. Iako su se domaćini svojski trudili oko pripreme terena, četiri utakmice u dva dana su ipak previše.

lakše bi da nas je kiša okupala drugog turnirskog dana, nego što nam je bila uvod u turnir“, vajka se Andrija Jurković direktor kluba.

Jedan od najzaposlenijih svakako je Nikica Pehar, predsjednik GOŠK-og Upravnog odbora, koji je imao posebna zaduženja i oko GOŠK-ove plavo-bijele noći, tradicionalne manifestacije koja se održava između dva turnirska dana.

Sve je još u srijedu bilo spremno i za turnir i za plavo-bijelu noć. Očekujem dobar nogomet, dobar provod i vrhunsku zabavu,“ tvrdi Pehar.

Kako smo doznali od članova Organizacijskog odbora ovogodišnjeg Memorijala razgovaralo se i sa predstavnicima navijačkih skupina, a uz ljubitelje nogometa iz Hercegovine očekuje se i veliki broj ljubitelja nogometa „iz Neretve“ prostora od Metkovića do Ploča. Uglavnom, domaćini su sigurni da su učinili sve što je potrebno, jedino im je preostalo umoliti nebo, da bude što manje padalina.

D. Musa

                                                              Turnir otvara izaslanik Dragana Čovića

Ovogodišnji turnir Memorijal „Andrije Ankovića“ u Gabeli otvoriti će izaslanik dr. Dragana Čovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH, doznali smo od Luje Ilića predsjednika NK GOŠK. Svečanost otvaranja najavljena je za 12,45 sati. Naime, Dragan Čović hrvatski član predsjedništva pokrovitelj je 28. Memorijala u Gabeli, a supokrovitelj je dr Smiljan Vidić, čapljinski načelnik. Dolazak dr. Dragana Čovića očekuje se očekuje se drugog turnirskog dana na finalnu utakmicu turnira.

Dolazak na turnir u Gabeli najavili su i brojni drugi gosti, pored ostalih Olivera Jurković Majić zamjenica zagrebačkog načelnika Milana Bandića, pa Dalibor Dado Milan, gradonačelnik Metkovića, nevenko Barbarić, načelnik Ljubuškog, pa Toni Kraljević, ministar financija Županije i brojni drugi gosti. (dmu)

                                                        GOŠK-ova plavo-bijela noć uz mostarski „Galeb“

   Za GOŠK zbog prihoda važna manifestacija, plavo-bijela noć održat će se u motelu „Lav“ u Gabeli. Posjetitelje će zabavljati grupa „Galeb“ iz Mostara. U prodaji su ulaznice po cijeni od 50 KM za dame i 100 KM za gospodu.

Prodaja ulaznica dobro ide“, informira nas Lujo Ilić, predsjednik kluba, te dodaje: „Mogu reći da me nitko nije odbio za ulaznicu, e sada hoće li svi doći drugo je pitanje. Ima svakako i ljudi koji nas kupnjom ulaznice žele podržati, a da tu večer imaju neke svoje privatne obveze“, zaključuje predsjednik Ilić. Uz kako kažu „lavovski“ meni, osigurana je i tombola s bogatim nagradnim fondom…

                                                                            Stiže Zvonko Bego

Dolazak na Ankovićev memorijal u Gabeli najavio je i Zvonko Bego njegov suigrač iz Hajduka i reprezentacije Jugoslavije koja je 1960. godine u Rimu osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Uz Ankovića i Begu u osvajanju zlata sudjelovala su još dvojica hajdukovaca – Kozlina i Žanetić. Kako je najavljeno 78-godišnji Zvonko Bego izvest će početni udarac na finalnoj utakmici drugog turnirskog dana. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...