Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Damir Obad sportski direktor Čapljine „Ostajemo kod plana – plasman među prvih pet ekipa“

Damir Obad sportski direktor Čapljine „Ostajemo kod plana – plasman među prvih pet ekipa“

by | 9. siječnja 2018. 12:33 | Vijesti

Neuvjerljiv početak, odlična sredina i od takvog dojma, nešto slabija završnica jesenske polusezone, bio bi kratak opis učinka federalnog nogometnog prvoligaša iz Bjelava. Podsjećamo, u ton intervalu došlo je i do promjene na klupi, poslije četiri kola nezadovoljan rezultatima sam je odstupio Damir Beća, a na njegovo mjesto sjeo Damir Borovac bivši igrač i u nekoliko navrata trener Čapljine. Prva četiri kola, uz četiri osvojena boda, karakterizirao je propuh u obrani, primljeno je čak osam pogodaka, neuobičajeno za Čapljinu, čiju igru godinama, karakterizira čvrsta obrana. U nastavku obrana se stablizirala, primljeno je još deset pogodaka, odnosno manje od jedan po utakmici, što se uklapa u okvire iz prošlih sezona. Osvojeno je ukupno 25 bodova, taman dovoljno za sedmu poziciju. To je ono što se vidjelo s tribina stadiona Bjelave i ljestvica poslije petnaestog kola, a kako na jesenski učinak gleda uprava, govori Damir Obad, sportski direktor, inače bivši nogometaš:
„Moramo biti zadovoljni, s obzirom da smo treća najmlađa ekipa u ligi. Uoči početka prvenstva planirali smo plasman među prvih pet, tome se i sada nadamo. Kiks protiv Igmana na domaćem terenu, koštao nas je ispunjenja zacrtanog plana, ali držimo priključak. Za vodećom Zvijezdom zaostajemo osam bodova, pa cijenim da je ispunjenje zacrtanog realnost“, kaže Obad koji najavljuje skori početak priprema:
„Stanka je preduga, krećemo odmah iza premijerligaša, 14. siječnja u 14 sati. Bit će nekih rekao bih manjih „kozmetičkih“ promjena u igračkom kadru, neki su najavili odlazak s nekima razgovaramo o dolasku. Ali sve je to u okvirima 20 do 30 posto od standardne momčadi. Dakle, ništa posebno.
Osvrćući se na učinak pojedinih prvoligaša Damir Obad, kaže:
„Bez sumnje Zvijezda je najviše pokazala. Koliko me sjećanje služi sa samo tri primljena pogotka u jednoj polusezoni, postavila je rekord lige. Kao što se očekivalo i najavljivalo, visoko su Sloga (Simin Han) i Olimpik. Mislim da su to i jedini kandidati za prvo mjesto. Po meni razočarenje je Velež koji je najavljivao pohod na prvo mjesto, ali je ostvario od tih najava, znatno skromniji učinak. Visočka Bosna za nijansu slabija nego prošle sezone, a u vrhu je standardno zapaženo Orašje. Po svemu sudeći ispast će tri ekipe, ako se to ima na umu najugroženiji su nekadašnji premijerligaši Travnik i Jedinstvo. Međutim, sadašnja pozicija na ljestvici, ne mora ništa značiti, iz kontakata koje imam, nitko se ne predaje, svi imaju svoje planove i na osnovu njih prave kalkulacije. Mislim da će nastavak prvenstva, kao i obično biti vrlo zanimljiv, kako zbog borbe u vrhu, tako i oko opstanka“, zaključuje Obad, koji iz jesenskog sastava Čapljine, posebice ističe učinak Nikole Leke.
„Ugodno nas je iznenadio igrama i pristupom“, kaže Obad.
Inače, Leko je prvi strijelac Čapljine sa sedam pogodaka. Uz 18 primljenih momčad iz Bjelava, jesenas je postigla 21 pogodak, od čega, eto, trećina otpada na Leku.


U Bjelave stiže Dominik Begić prvi strijelac Druge lige – jug

Već sigurna akvizicija Čapljine za nastavak prvenstva je Dominik Begić, igrač Posušja, najbolji strijelac Druge lige, južna skupina. Begićće tako popuniti upražnjenu poziciju koja je nastala odlaskom Dženana Haračića u jajački Metalleghe. Na izlaznim vratima je i Tarik Isić koji je praktično dogovorio raskid ugovora, a o ostalim pojedinostima vezanim za sastav momčadi, više će se znati uz početak priprema.


 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...