Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Đaci i radnici mogu kupiti mjesečnu kartu za vlak Čapljina – Mostar – Čapljina

Đaci i radnici mogu kupiti mjesečnu kartu za vlak Čapljina – Mostar – Čapljina

by | 5. lipnja 2023. 16:06 | Aktualno, Vijesti

Na upit sušatelja Radiopostaje Čapljina, postavili smo pitanje Željeznicama Federacije BiH o prijevozu bicikla s vlakom, te je li moguće kupiti mjesečnu kartu za vlak. Odgovor smo dobili pismenim putem, te ga prenosimo u cijelosti:

“Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine ne posjeduju u svom voznom parku kola sa mjestima predviđenim za prevoz bicikla. Prevoz bicikla u vozovima ŽFBiH moguć je samo ukoliko je bicikl sklopiv i upakovan kao ručni prtljag, te se kao takav može smjestiti u vagon za prevoz putnika ili u prostor predviđen za ručni prtljag.
Mjesečna karta Čapljina-Mostar – Čapljina može se kupiti kao mjesečna radnička ili mjesečna đačka karta. Mjesečna radnička karta na navedenoj relaciji košta 115 KM, a mjesečna đačka 64 KM. Za kupovinu radničke ili đačke mjesečne karte potrebno je na odgovarajućoj putničkoj blagajni željezničke stanice kupiti legitimaciju K-19 (godišnja evidencija na osnovu koje se kupuje mjesečna karta). Na legitimaciju treba zalijepiti odgovarajuću fotografiju, te upisati i ovjeriti tražene podatke na legitimaciji u svom preduzeću ili ustanovi. Nakon toga, popunjenu legitimaciju treba donijeti na putničku blagajnu da bi ŽFBiH popunile i ovjerile svoj dio podataka, nakon čega se može pristupiti kupovini mjesečne karte. Legitimacija K-19 važi jednu kalendarsku godinu i košta 2,00 KM, a karta se kupuje svaki mjesec na osnovu iste.
Prilikom putovanja, putnik uz voznu mjesečnu kartu mora imati i legitimaciju K-19, jer jedno bez drugog ne važi, odnosno, smatrat će se kao putnik bez vozne karte”, navodi se u odgovoru Željeznica FBiH.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!