Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U zadruzi “Sunce” u Nerezima, kontinuirana proizvodnja presadnica tijekom cijele godine

U zadruzi “Sunce” u Nerezima, kontinuirana proizvodnja presadnica tijekom cijele godine

by | 19. studenoga 2019. 16:03 | Vijesti

   Da za proizvođače presadnica povrća na čapljinskom području, nema praznog hoda, uvjerili smo se u pognu Poljoprivredne zadruge „Sunce” u Nerezima. Iako se jedanaesti mjesec u povrtlarstvu drži mjesecom predaha između dviju sezona, u plastenicima se i dalje siju i pikiraju presadnice. Trenutačno prostor zauzimaju presadnice zelene salate, raznih vrsta kupusa, te raštike.

   „To je uobičajena praksa, kad nemamo većih narudžbi sijemo za tržište. Obično građani kupuju za okućnice, ali povremeno imamo i veće kupce kojima pomanjka sadnog materijala ili im najbolje ne krene nasad pa se pojave sa zahtjevom za većom količinom, odnosno desetak pa i više kontejnera presadnica”, pojašnjava Dragan Dadić, direktor Poljoprivredne zadruge „Sunce”.

   Dakle, proizvodnja u plastenicima i staklenicima Zadruge „Sunce” odvija se u kontinuitetu tijekom cijele godine, pa će tako određene količine sadnog materijala dočekati početak nove sezone. Kao i obično u zadruzi „Sunce” početak nove sezone planiraju za kraj prve dekade prosinca, kada će se početi zaprimati narudžbe.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!