Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine ugostio Maju Jelčić

Dr. Smiljan Vidić gradonačelnik Čapljine ugostio Maju Jelčić

by | 2. veljače 2021. 12:28 | Vijesti

   Da sustavan rad i upornost na duge staze donose uspjehe, nagrade i priznanja, primjer je mlada čapljinska nogometašica Maja Jelčić. Nakon što je potukla sve rekorde debitirajući za žensku seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa samo šesnaest godina, kao kapetanica predvodeći U – 15, pa U -17 na koncu i U – 19 reprezentaciju, izabrana je za „osobu godine 2020. u svijetu ženskog nogometa BiH”. Povodom njezinih sportskih postignuća Maju Jelčić ugostio je dr. Smiljan Vidić, čapljinski gradonačelnik, koji je tom prilikom kazao:

   „Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao prigodu primiti našu Maju koja je, što se tiče ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini, uvjereni smo i šire jedan od najvećih talenata. To pokazuju njezini rezultati. Naravno o njima ne kanim pričati, nego mogu naglasiti kada netko sa šesnaest godina bude kapetan reprezentacija U – 17, U – 19, to je velika stvar, a kada u tim godinama zaigrate za A reprezentaciju onda je to vrhunac”, naglasio je gradonačelnik dr. Vidić, te dodao:

   „Zbog svega toga bilo mi je jako drago primiti Maju i s njom porazgovarati. Ispred grada Maju smo darivali skromnim poklonom, kao priznanje njezinim postignućima, ali i kao poticaj za dalji rad”.

   Kao priznanje za svoje sportska postignuća u ovom trenutku svakako najbolja čapljinska sportašica od grada je dobila 1.000 KM, koje će kako reče, iskoristiti za nabavku sportske opreme. U kraćem obraćanju radišna Maja je u izjavi novinarima, kazala:

   „Zahvaljujem se gradonačelniku što me je pozvao na ovaj prijem i na ovom za mene velikom poklonu. Nadam se da ću i ubuduće Čapljinu predstavljati u lijepom svijetlu. Jutros sam imala poseban osjećaj, ovo zaista nisam očekivala. Malo sam se i preispitivala, kad sam pošla u Gradsku upravu kažem sebi – valjda si to i zaslužila. Za budućnost mogu samo reći da želim igrati u nekom velikom klubu, kojem za sada je rano govoriti, jer treba mi još puno utakmica i iskustva”.

   Valja reći da je Maja iznad svega radišna mlada djevojka, koja se na pijedestal ženskog nogometa u BiH, penje trenirajući s muškarcima. Godinama je igrala za omladinski pogon HNK Čapljine, trenutačno je članica SFK Sarajevo 2000, višestrukog prvaka BiH. Međutim, trenira s kadetima GOŠK-a koje vodi njezin otac Davor Jelčić, koji je također prisustvovao prijemu. Narednih dana Maja će u dresu SFK Sarajevo u Beogradu igrati protiv Crvene Zvezde, a zatim će s reprezentacijom BiH igrati protiv Srbije. Dakle, njezini rezultati nisu slučajni – radišna je i uporna, primjer mladima koji se žele baviti sportom.

D. Musa

M. Limov

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...