Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sjetva presadnica povrća – rajčice popularnije od paprika

Sjetva presadnica povrća – rajčice popularnije od paprika

by | 7. siječnja 2019. 15:39 | Vijesti

   Da su za dio čapljinskih povrtlara zadnji dani 2018-te, te prvi dani 2019-te godine bili rani uvjerili smo se tijekom posjeta Poljoprivrednoj zadruzi „Sunce” u Nerezima. Dio mladih biljaka već niče, dok je nekolicina djelatnika bila angažirana na poslovima sjetve presadnica povrća.

   „Sa zaprimanjem narudžbi za novu sezonu krenuli smo početkom prosinca, dok smo sa sjetvom početi 15-og prošlog mjeseca. Za sada možemo reći da su narudžbe za presadnicama rajčica, veće nego za presadnicama paprika”, konstatira Dragan Dadić, direktor PZ „Sunce”.

   Uz rajčice i paprike u tijeku je i sjetva različitih kupusnjača, te zelene salate. Inače, sjetva – odnosno, proizvodnja presadnica zelene salate u pogonima Zadruge, traje cijelu godinu.

 

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...