Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na 15. Pustolovnoj utrci uz čapljinske znamenitosti: Slavili debitanti Ivan Dodig i Mateo Ivanković

Na 15. Pustolovnoj utrci uz čapljinske znamenitosti: Slavili debitanti Ivan Dodig i Mateo Ivanković

by | 29. lipnja 2020. 11:59 | Vijesti

   Da su se mjerile desetinke sekunde bilo bi „u bobu“, odnosno svojevrsni foto finiš odlučivao je o poretku prve dvije posade na 15. po redu Pustolovnoj utrci u Čapljini. Bez sumnje bila je to do sada najneizvjesnija utrka. Obično je na čapljinskom triatlonu pobjeđivao brži „na vodi“, međutim ovoga puta vodeći dvojac Čepo/Bartolović, nakon spusta kanuima niz rijeku Trebižat, do kraja utrke izgubio je prednost od pedesetak metara zarađenu u veslanju. U trčanju spretniji Dodig i Ivanković smanjili su prednost na desetak metara, da pri ulasku u grad Ivanković, na biciklu, izbio na čelo. Uglavnom, dalje su se u vodstvu smjenjivali devetogodišnji pobjednik Bartolović i Ivanković, a slična borba vodila se za treće mjesto između Dodiga i Čepe. Ciljnom ravninom prvi je uspio proći Bartolović, međutim u samoj završnici Dodig je uspio preći Čepu i tako odlučiti pobjednika. Jasno poredak zavisi od rezultata slabijeg člana posade.

   Iza vodećeg dvojca također velika borba u kojoj su Ilija Perić i Petar Mrvalj uspjeli obraniti lani osvojeno treće mjesto. S malim zaostatkom od tridesetak, četrdesetak sekundi iza njih prošla su još tri para – Vidović/Drmač, pa T. i G. Martić, te kombinacija Prvišić/Jakić. Pobjednici nisu krili zadovoljstvo nakon ulaska u cilj:

   „Naporno, ali izdržali smo“, kazao je Ivan Dodig, dok je Mateo Ivanković, inače košarkaš Čapljine, istakao je kako im je utrka bila debitantska, te dodao: „Pobjeda nam je zbog toga još draža“. Pun hvale za pobjednički dvojac bio je sudionik svih petnaest dosadašnjih triatlona i devetorostruki pobjednik Nikola Bartolović. „Momci su zaista spremni, ne znam ni sam kako smo iz pratili niz rijeku, na kraju oni su imali mali peh, pa smo ih pretekli. U svakom slučaju njihova zaslužena pobjeda, bez obzira na malu prednost“, rekao je Bartolović, trenutačno rukometaš Metkovića.

   Dok su Bartolović i Čepo branili bolje Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, Elena Cvetanovska i Aldin Džambegović bili su tandem iz Oružanih snaga BiH. „Za mene je ovo bilo jedno veliko iskustvo, zadovoljna sam kako je sve proteklo, kolegi je bilo prvi put veslati ovako dugu dionicu, dok sam ja imala neko početno iskustvo“, kazala je Cvetanovska koja se bavi i body buldingom. Ljubica Pranjić i Milan Komadina redovito svoj nastup „krste“ sloganom – važno je sudjelovati. „Bilo je dobro, zaista dobro, jer većini ovih mladića možemo biti roditelji“, rekla je zadovoljna Ljubica.

    „Covid 19 nas je malo poremetio, ali nismo htjeli odustati od pustolovne utrke koja je postala dio tradicije. To je utrka koja promovira čapljinske ljepote, ali i zdrav život. Drago nam je na dobrom odazivu, a pobjednicima kao i svim sudionicima, čestitam na odvažnosti“, kazao je dr Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine i pokrovitelj utrke.

   Ispred organizatora Turističke organizacije „Čapljinka“ sudionike je pozdravio Ivan Raguž, njezin predsjednik. „Zbog već poznate situacije dvojili smo – nastaviti tradiciju ili ne, s obzirom da je utrka na otvorenom, na kraju smo se odlučili za održavanje. Drago nam je da je sve proteklo bez problema, vidimo se iduće godine“, poručio je zadovoljni predsjednik Raguž.

   Organizator, Turistička organizacija „Čapljinka“ na koncu je iznenadila sudionike, proširenjem nagradnog fonda. Naime, nagrada za prvo mjesto bila je standardnih 600 KM, drugo 400 KM, a treće 200 KM, ali ovoga puta stigla je i nagrada za zadnje mjesto. Jednomjesečni besplatni trening u Fitness centru „LIFE“ u Čapljini dobili su Mostarci – Mili Škobić i Dževad Zuhrić.

Tekst i foto: D. Musa

                                   Ukupni poredak na triatlonu dužine 18,3 kilometra

   Za 15. po redu Pustolovnu utrku prijavljeno je bilo 17 posada. Konačni poredak: 1. Ivan Dodig/Mateo Ivanković 1,30; 2. Ivan Čepo/Nikola Bartolović 1,31; 3. Ilija Perić/Petar Mrvalj 1,33; 4. Darko Vidović/Josip Drmač 1,34; 5. Tomislav Martić/Grgo Martić 1,35; 6. Andrej Previšić/Antonio Jakić 1,36; 7. Milenko Merdžan/Božan Bošković 1,39; 8. Krešimir Krešić/Mateo Rodin; 9. Tarik Serdar/Dominik Goluža 1,46; 10. Marko Petković/Ivan Azinović 1,47; 11. Antonio Borovina/Eduard Bartolović 1,49; 12. Andro Krvavac/Luka Prlić 2,04; 13. Elena Cvetanovska/Aldin Džambegović 2,05; 14. Ljubica Pranjić/Milan Komadina 2,08; 15. Mili Škobić/Dževad Zuhrić 2,15 sati. Odustali: Anđelo Sesar/Roberto Jovanović, slomljeno veslo; odustali prije utrke Marko Knežević/Ivan Karamatić. (dmu)

{gallery}2020/kanupustolovna{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!