Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Federalno prvenstvo odbojkašica: Čapljinke slavile pobjedu i opstanak u Superligi

Federalno prvenstvo odbojkašica: Čapljinke slavile pobjedu i opstanak u Superligi

by | 18. ožujka 2021. 11:36 | Vijesti

    Da male stvari za male sportske kolektive, život znače, pokazala je utakmica 17-og kola federalne Superlige između Čapljine i Ilijaša. Za Čapljinke je pobjeda u toj utakmici značila opstanak u ligi, a na koncu su slavile s uvjerljivih 3:0, po setovima 25:15, 25:13 i 25:16. Bila je to ukupna četvrta pobjeda mladog sastava, ali kolo prije kraja dovoljna za opstanak u ligi. Uoči za opstanak presudne utakmice, Klara Bošković, mlada trenerica – igračica, Čapljine morala je u vatru ubaciti dvije početnice u ekipi, kako bi popunile prvu postavu

   „Utakmica je za nas imala veliku važnost, ja i moja pomoćnica Paulina Kuzman imale smo dosta problema oko sastava, jer na neke djevojke nismo mogle računati. Međutim, kako je utakmica odmicala igrale smo sve sigurnije. Posebice bi pohvalila dvije igračice koje su praktično debitirale Martu Dodig i Miju Šimović. Igrale su kao u transu, blokirale, servirale, kao da im je ovo treća sezona, a ne prva cjelovita utakmica”, naglasila je ova studentica koja već sezonu i pol, kao trenerica – igračica, predvodi Čapljinke.

   Inače, Mija Šimović debitirala je na poziciji srednje blokerice, dok je jedva nešto iskusnija Marta Dodig, na servisu bila skoro nepogrešiva napravivši tijekom cijele utakmice samo dvije greške. Ostao je dojam da su dvije debitantice, shvativši od kolike su važnosti za ekipu, izgubile osjećaj za tremu, što potvrđuje izjava mlade Mije Šimović:

   „U prvom setu sam se pogubila, tražeći poziciju, ali kada sam uspjela blokirati dvije lopte sve sam zaboravila i nastavila igrati”.

   Uglavnom, nakon nekoliko sezona u gornjem domu, Čapljinke su se u zadnje tri sezone poprilično mučile oko opstanka u federalnoj Superligi. Razlog za to je prevelika fluktuacija igračica, odlasci trenerica – Ilijane Dugandžić i Stanislave Puljić, zbog posla itd.

   U južnoj skupini odigrane još dvije utakmice 17-og kola u kojima su domaći sastavi Smeč iz Širokog Brijega i Troglav iz Livna slavili, također, uvjerljive pobjede. Dvije utakmice u kojima su domaćini trebali biti sastavi iz sarajevske regije, su odložene.

   Rezultati 17-og kola federalne Superlige odobojkašica, južna skupina, Čapljina: Čapljina – Ilijaš 3:0, Široki Brijeg: Smeč – Ilidža 3:0, Livno: Troglav – Alipašino Polje 3:0, Vogošća: Vogošća – Novi Grad, odloženo, Sarajevo: Centar ORT – SA Volley, odloženo.

   U sjevernoj skupini 17-to kolo bilo je zanimljivije, po pet setova igralo se u Žepču i Bihaću, do su vodeće Orašje protiv Kaknja i Napredak iz Odžaka na gostovanju u Zenici, ostvarili uvjerljive pobjede. Žepče i Bosna odigrale su pravi derbi kola, gošće su dva puta vodile poslije 18:25 u prvom i 22:25 u trećem setu. Domaće igrači se su prvi put poravnale, dobivši drugi set 25:21, a zatim četvrti 25:18. Peti set Žepčanke su dobile prilično uvjerljivo 15:10, za ukupno 11-tu pobjedu u sezoni. Favorizirano Orašje je teže od očekivanja stiglo do pobjede protiv Kaknja čije su igračice pružile jak otpor posebice u drugom i treće setu. Po setovima bilo je 25:19, 25:22, 25:23, za liderke. Zeničanke su Napretku pružile dobar otpor u prvom setu 23:25, kasnije su posustale pa je slijedilo 14:25, a zatim 19:25.

   Rezultati 17-og kola federalne Superlige odobojkašica, sjeverna skupina, Žepče: Žepče – Bosna 3:2, Orašje: Orašje – Kakanj 3:0, Bihać: Bihać – Gradina-Herceg 3:2, Zenica: Čelik-R – Napredak 0:3.

   Poredak, 1. Orašje 41, 2. Napredak 35, 3. Žepče 32, 4. Bosna 28, 5. Kakanj 21, 6. Bihać 19, 7. Maglaj 15, 8. Čelik-R 6, 9. Gradina-Herceg 4 boda.

{gallery}2021/odbojkasice{/gallery}

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!