Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Poruka s „Grgurovih hukova“ u Ravnom – Poezija cvijeta tamo gdje je dobrodošla

Poruka s „Grgurovih hukova“ u Ravnom – Poezija cvijeta tamo gdje je dobrodošla

by | 20. rujna 2018. 16:41 | Vijesti

   Da je kriza poezije samo privid pokazuje nedavno održana pjesnička manifestacija „Grgurovi hukovi“ u Ravnom. Na pete po redu „Grgurove hukove“ u najjužniju bosanskohercegovačku općinu, stiglo je tridesetak pjesnika iz BiH i Hrvatske. Neki od njih zbog poezije, poput Jose Živkovića iz Orašja prevalili su dug put. Inače, ovogodišnji „Grgurovi hukovi“ bili su posvećeni jubileju 60 godina književnog stvaralaštva Anđelka Vuletića.

   Valja reći da su među sudionicima bili i bardovi poput akademika Luke Paljetka, zatim prof. dr. Sabahudina Hadžialića, pa Mile Pešorda… Vesna Slobođan koja je ispred općine Ravno, brinula o organizaciji ističe da bi skup bio i veći da to smještajni kapaciteti u središnjem dijelu ove općine dozvoljavaju.

   „Kod nas svi dobro došli. Odaziv je bio puno veći, međutim u tome su nas spriječili naši smještajni kapaciteti. Nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta, a pisci i ljubitelji poezije koji dođu iz daljega trebaju prenoćište. Nadam se da će se uskoro smještajni kapaciteti povećati, da možemo ugostiti sve koji žele doći na našu pjesničku manifestaciju“, kazala je Vesna Slobođan.

   Sudeći po odzivu i dojmu koji je vladao tijekom pjesničke večeri u prostranom Lovačkom domu u Ravnom, ne bi se moglo reći da je kraljica umjetnosti kako se nekada tepalo poeziji, u krizi. Dapače, ostao je dojam da je vrlo živahna, samom joj odnosno – njima, pjesnikinjama i pjesnicima, treba pružiti priliku. Ravnjani to čine od srca, sretni da ih ljudi tananih osjećaja kao što su stvaratelji stihova, posjete makar i jednom u godini.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!