Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pripremne utakmice: Višićki Santos pružio dobar otpor Sarajevu

Pripremne utakmice: Višićki Santos pružio dobar otpor Sarajevu

by | 21. siječnja 2021. 14:28 | Vijesti

   Da će u pripremnom susretu državni prvak Sarajevo savladati trećeligaša Višiće, iz istoimenog čapljinskog naselja, 2:0, bilo je za očekivati. Nije to samo zbog ranga natjecanja, Sarajevo je premijerligaš i državni prvak, dok su Višići vodeći u županijskoj ligi Hercegovačko.neretvanske županije. Razlog za spomenuti ishod je prije svega u činjenici da je Sarajevo, završavajući sedmodnevne pripreme u Ljubuškom želilo odigrati i jednu kontrolnu utakmicu. Kako nije bilo raspoloženih suparnika, izazov su prihvatili nogometaši Višića. Naravno, utakmicu su odigrali kako se to kaže – na svježinu, pruživši dobar otpor državnom prvaku o čemu govori i konačni rezultat od „samo” 2:0 za Sarajevo.

   Za nogometaše Višića koje zbog stila igre zovu i Santosom, utakmica bez treninga nije bila ništa novo, jer oni tako igraju i treću ligu. Sastanu se prije utakmice, dogovore i istrče na teren. Dobro im ide jesenas su od deset utakmica slavili u devet. Dosta dobro su stajali na terenu i protiv Sarajeva, na stadionu Babovac u Ljubuškom. Posebice se iskazao vratar Zvonimir Ivanković, koji je uz ostalo, „skinuo” i tri čista zicera. Prema tome nogometaši amaterskih Višića dobro su parirali profesionalnom pogonu državnog prvaka, Sarajeva.

   Sarajevo je povelo pogotkom Dervišagića u 11-oj minuti, a na 2:0 povisio je Handžić u 57-oj minuti. Ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

   Višići: Ivanković, Jurković, Vrbica, Bilić, Šoše, Miličević, Juras, Popović, Čerkez, Vukelja, Bunoza.

   Još su igrali: Bule, Mrvalj, Menalo, Putica, Pervan, Nikolić, Kalfić i Maslać.

   Sarajevo: Džafić, Mustedanagić, Dupovac, Oremuš, Hebibović, Velkovski, Bešić, Dervišagić, F. Hodžić, Tatar, Handžić.

   U nastavku su za Sarajevo još nastupili: Kanurić, Bešić, Miličević, D. Hodžić, Pidro, Ramić, Varešanović, Jurić, Hebibović i Handžić.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...