Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Doigravanje za boćarskog prvaka BiH: Nikola Zelić zaustavio Gruđane, a Neum posušku Buru

Doigravanje za boćarskog prvaka BiH: Nikola Zelić zaustavio Gruđane, a Neum posušku Buru

by | 2. lipnja 2021. 12:19 | Vijesti

   Da će se u doigravanju boćarskog prvenstva BiH voditi izjednačena borba pokazale su prve utakmice doigravanja. Naime, u prvim utakmicama u ligaškom dijelu prvenstva slabije plasirane ekipe, odnosno drugoplasirane, izborile su uvjerljive pobjede protiv prvoplasiranih. Rezultati, u Prologu kod Ljubuškog, Rastok – Grude 16:8, a u Neumu, Neum – Bura također 16:8.

   Iznenađenje prvih utakmica je svakako pobjeda Rastoka protiv poslovično stabilne ekipe Gruda. Međutim, Gruđani su samo u tehničkim disciplinama bili ravnopravni razigranom domaćinu koji je što je posebice zanimljivo, osvojio manje „punata” – 153:176, ali je zato slavio u osam partija. Za konačni ishod utakmice ključna je bila prva tura u kojoj su domaći dobili par, trojku, te krug. Iskusni Damir Brzica protiv Vinka Grbavca u disciplini pojedinac klasično, osvojio je prve bodove za goste 7:13. Domaća kombinacija Franjo i Ivan Herceg u paru, nadigrala je gostujuću kombinaciju Slobodan Miloš/Dražen Glavaš 11:7. Još uvjerljivija bila je domaća trojka Ivan Šalinović/Zdravko Nižić/Danijel Kežić koji su gostujuću kombinaciju Zdravko Miloš/Mladen Ćorluka/Milorad Bošnjak nadigrali 12:5. Ključnu pobjedu za domaće u ovom dijelu utakmice ostvario je Nikola Zelić koji je u disciplini krug nadigrao Gorana Bobana.

   Nakon prve „ture” domaći su imali vodstvo od 6:2, a onda su u drugom dijelu utakmice održali ravnotežu. U štafetnom izbijanju gostujući dvojac Mladen Ćorluka/Dražen Glavaš bio je bolji od domaće kombinacije Stjepan Herceg/Vinko Grbavac 37:28, dok je Nikola Zelić u brzinskom izbijanju bio bolji od Josipa Glavaša 25:20. Za domaće je važne bodove i to protiv Gorana Bobana „iskopao”Zdravko Nižić u preciznom izbijanju, dok je u drugoj partiji Brzica visoko 29:5 nadigrao Petra Zelića. Uglavnom, poslije dvije trećine rezultat je bio 10:6 za domaće. Nekadašnji boćar Ljubuškog, a danas očito je udarna snaga Rastoka, Nikola Zelić dobio je i treću pojedinačnu partiju ovoga puta protiv Milorada Bošnjaka u disciplini pojedinac klasično. Domaći su još dobili par i krug, dok su gosti uvjerljivo slavili u disciplini trojka. Valja reći da je u zadnjoj turni iznenadio mladi Danijel Kežić nadigravši Damira Brzicu koji je u drugoj turi u preciznom izbijanju ostvario svjetski vrijednih 29 „punata”.

   Uzvratne utakmice igraju se narednog vikenda, nema „majstorice” pa dalje ide ukupno bolja momčad iz dvije utakmice. Podsjećamo, u ligaškom dijelu prvenstva natjecala su se dva kluba – Dračevo koje je u A skupšini zauzelo peto mjesto, te Čapljina koja je u B skupini bila treća.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...