banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Helikopter Oružanih snaga BiH u Čapljini realizirao aktivnosti u sklopu vježbe "Brzi odgovor 21"

U srijedu, 5. svibnja, u prijepodnevnim satima u Čapljini helikopteri su bili u niskom letu iznad grada.

Zašto su helikopteri nadlijetali Čapljinu pitali smo nadležne u Ministarstvu obrane BiH koji su nam dostavili sljedeći odgovor:

"Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u prijepodnevnim satima realizirao je vježbovne aktivnosti kao podrška izviđačkim jedinicama, a sve u sklopu planirane obuke jedinica OS BiH.

Konkretno, današnja aktivnost realizirana je u svrhu pripreme jedinica stacioniranih u zoni odgovornosti 4. pješadijske brigade u Čapljini, a služi u svrhu pripreme jedinica iz sastava ove brigade za učešće u predstojećoj vježbi „Immediate response 21“. Helikopter OS BiH letio je u granicama procedura koje su propisane za realizaciju vježbovnih aktivnosti.

Više informacija o predstojećoj vježbi „Immediate response 21“ koju će OS BiH realizirati u saradnji sa pripadnicima OS SAD-a iz sastava EUCOM-a i AFRICOM-a, možete pronaći na web stranici Ministarstva odbrane BiH na linku - Vježba – Immediate response 21", navedeno je u odgovoru Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

I u pobjedi i u porazu Patrioti su uz nogometaše Čapljine

Akcije federalnog nogometnog prvoligaša Čapljine u tekućem prvenstvu ne stoje sjajno. Čapljinci su trenutačno na nezavidnoj 15-oj poziciji s 13 bodova, pa im u preostalih 13 kola predstoji teška borba za opstanak. Međutim, mlade pristalice momčadi iz Bjelava, to baš i ne zanima, oni  doslovce koriste i rupu u zidu kako bi uputili podršku omiljenom klubu. Snimka na početu drugog poluvremena utakmice Čapljina – GOŠK 0:1, više je nego ilustrativna:

Desetak mladih patriota utakmicu je pratilo i doslovce kroz rupe u zidu na jugoistočnom dijelu stadionske ograde. Povicima podrške nastojali su ohrabriti nogometaše Čapljine. Poduzetniji su priručnim sredstvima proširivali postojeće rupe u zidu, kako bi imali bolji pregled situacije. Rekoše – bez obzira na igre, plasman i rezultate, vjerni smo Čapljini! Dojam je da bi klupska administracija trebala baciti pogled i na ove navijačkim adrenalinom zanesene dečkiće, makar i u vidu jednog originalnog bubnja. Udaraljke su originalne, međutim bubanj su im za sada, kante od jupola.

 (dmu)

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!