Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Članovi HKUD “Sv. Ante” iz Dretelja nastupili u Gučoj Gori

Članovi HKUD “Sv. Ante” iz Dretelja nastupili u Gučoj Gori

by | 3. listopada 2017. 8:06 | Vijesti

 Povodom blagdana svetog Franje i zaštitnika župe Guča Gora u subotu, 30. rujna.2017. godine održana je 10.tradicionalna smotra folklora “Poigrajmo naše kolo” u Gučoj Gori nadomak Travnika. 
 
Nastupili su domaćini IFD Sloga  Guča Gora , KUD „Zora Piškorevci“ Slavonija, HKUD Napredak  Odžak, HKUD „Sitan tanac“ Šuica, HKUD“ Napredak“ Busovača, KUD „Primorski Dolac „ Dalmacija, IFD „Paklarevo“ Paklarevo, HKUD“ Sv. Ante“ Dretelj i  HKUD „Sarajlije „ Tomislavgrad.
 
U sklopu smotre održane su i seoske igre na stadionu NK Gorica. Discipline na kojima su se članovi društava natjecali su: potezanje konopa, bacanje kamena, skakanje u vreći, rezanje trupca, nošenje jaja na žlici.  HKUD “Sv. Ante” iz Dretelja  osvojilo je 2 prva mjesta na igrama u disciplinama: bacanje kamena gdje je za društvo nagradu odnijela Tonka Čepo, te u disciplini nošenje jaja u kuhači gdje je članica društva Antonia Babić također osvojila prvo mjesto.
 
Nakon igara upriličena je sveta misa u samostanu svetog Franje u Gučoj Gori, te nakon misnog slavlja održana je smotra pod pratnjom stručnog žirija, otac Zvonko Martić i prof. Branka Vidović gdje se HKUD „Sv. Ante“ Dretelj  predstavilo s gangom i bećarcem, plesovima zapadne Hercegovine uz pratnju diplara Ivana Vidića, te s linđom uz pratnju lijeričara Ivana Vidića.
 
{gallery}2017/galerija/sv_ante_dretelj_2017{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...