Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čisti se krug tvornice keksa i vafla “Lasta” Čapljina – izgledno je pokretanje proizvodnje

Čisti se krug tvornice keksa i vafla “Lasta” Čapljina – izgledno je pokretanje proizvodnje

by | 16. kolovoza 2018. 16:16 | Vijesti

Malo se tko nadao da će nakon famoznog zatvaranja 26-og siječnja 2017-te godine, kapije Tvornice keksa i vafla “Lasta” ponovo biti otvorene za radnike. Međutim, takav scenarij je sve izgledniji, jer trenutačno se čisti i uređuje krug, te dio pogona. 

Mogućnost obnove proizvodnje najavila je i stečajna upraviteljica Behija Huseinbegović, koja je u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kazala da prije okončanja nastavka Skupštine vjerovnika najavljenog za 22-og kolovoza, o tome ne može davati službene izjave. Međutim, po radovima u krugu tvornice očito je da se sprema pokretanje proizvodnje, koje će obradovati ne samo radnike koji će se ponovo angažirati, nego i manje-više sve Čapljince.
Podsjećamo, proizvodnja u “Lasti” stala je pod kraj 2016-te godine, kada se mislili su radnici, otišlo na kolektivni odmor. Obustava proizvodnje obznanjena je 26-og siječnja 2017-te kada su radnici upućeni kućama. Zanimljivo, iako tužni novinarima su tvrdili – Nije propala ‘Lasta’ nego privatizacija!” Izgleda da bi ta njihova tvrdnja mogla dobiti i praktično potvrdu već do kraja ovoga mjeseca.
Valja napomenuti, da je malo primjera tvrtki tako lojalnih radnika kao što su to bili radnici “Laste”. Ni za jednog od brojnih štrajkova kojim su poslovodstvo, odnosno većinskog vlasnika hrvatsko “Zvečevo”, iz Požege, prisiljavali na isplatu plaća ili doprinosa, nisu oštetili ni jedan dio potreban u proizvodnji. Kao da su predosjećali sudbinu i nadali se nekom boljem vremenu. Jesu li ga najzad dočekali?

{gallery}2018/lasta_kolovoz{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...