Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čeljevu se priprema nogometna fešta: Otvaranje rekonstruiranog igrališta pa derbi protiv Kruševa

U Čeljevu se priprema nogometna fešta: Otvaranje rekonstruiranog igrališta pa derbi protiv Kruševa

by | 30. ožujka 2022. 16:04 | Vijesti

   Četiri dana uoči svečanog otvaranja posjetili smo stadion Mićin odboj u čapljinskom naselju Čeljevo. Kako se to kaže – na licu mjesta, zatekli smo desetak entuzijasta kamion i bager. Svatko je radio svoj dio posla, ali svi bez iznimke su tvrdili da će za svečanost otvaranja zakazanu u nedjelju 3. travnja, sve biti spremno. Osvrćući se na aktivnosti i nastavak sezone Staniša Karačić, predsjednik kluba, je rekao:

   „Dobro smo krenuli, u nedjelju smo u Stocu savladali Iskru, koja je pružila dobar otpor. Međutim, naši momci su bili bolji, koliko treniraju odlično igraju. Pobijedili smo s 3:1, što je dobar uvod za derbi protiv Kruševa. Moram reći da smo u Stocu imali podršku pedesetak naših navijača”, naglašava predsjednik Karačić, te razlaže:

   „U nedjelju ćemo imati dvostruki program, u 15,30 sati je svečanost otvaranja obnovljenog stadiona Mićin odboj, a u 16,30 je derbi sezone protiv Kruševa. Tko dobije vjerojatni je prvak prvak Lige Hercegovačko-neretvanske županije. Nismo opterećeni plasmanom, ali dobro bi bilo pobijediti. Kakva će to biti svečanost bez pobjede”, pita se predsjednik Karačić, te navodi dvije akcije kluba:

   „Pokrenuli smo akcije „Kupi stolicu” i akciju „Kupi dres”. Što se tiče akcije prodaje stolice to smo vidjeli i prepisali od Sloge iz Uskoplja. Tko želi, može i hoće, može kupiti stolicu čime će pomoći klubu”, konstatira Karačić.

   Istu svrhu ima i akcija – kupi dres, kao i treća akcija kupi majicu. Sredstva prikupljena u tim akcijama idu u klupsku kasu. Gledano sa strane dojam je da će akcije biti uspješne, jer u ovom trenutku Neretva ima najvatrenije navijače od četiri čapljinska nogometna kluba. Dobro se to vidjelo i u Ligi mjesnih zajednica, kada igra Neretva, Čeljevčani zauzmu pola tribine od nepunih tisuću mjesta. Inače, tradicionalna boja čeljevskih gusara je žuta.

   Valja reći da je Neretva uz GOŠK iz Gabele, najstariji klub na čapljinskom području koji je aktivan od 1948. godine. Natjecao se u različitim ligama, a do stanke u radu kluba došlo je 2008. godine. Međutim, poslije stanke od dvanaest godina „gusari” se opet bude 2020. godine. Zanimljivo zaslužnim za oživljavanje kluba drže pandemiju korona virusa. Naime, u vrijeme lock downa mještani su šetali prostorom uz nogometni teren, dok bi se djeca i mlađi igrali, pa su došli na ideju da ožive klub i urede stadion. 

Tekst i foto: D. Musa

 

{gallery}2022/3/0330neretvaceljevo{/gallery} 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...