Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Caritas: Poziv mladima od 18 do 35 godina – Sredstva do 10.000KM

Caritas: Poziv mladima od 18 do 35 godina – Sredstva do 10.000KM

by | 19. ožujka 2024. 11:13 | Aktualno, Vijesti

Caritas i program YourJob BiH objavljuju natječaj za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća kroz Javni poziv mladima od 18 do 35 godina

Tijekom trajanja poziva biti će održane dvije Informativne sesije 26. 03. 2024. godine od 10 do 12h u Čapljini i 03. 04. 2024. godine od 10 do 12h u Mostaru na kojima će biti pojašnjeni svi detalji natječaja.

Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, poziva mlade od 18 do 35 godina na sudjelovanje u natječaju za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća u okviru programa YourJob.

Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritasom Austrije, uz financijsku potporu Austrijske razvojne agencije, Secours Catholique, Fondacije Medicor i Renovabisa, provodi regionalni program za povećanje zapošljivosti mladih pod nazivom YourJob –„Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans“. Cilj YourJob programa je dati mladim ljudima priliku za razvijanje vještina, sposobnosti i karijere kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, omogućavanje prvog radnog iskustva, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.

Cilj natječaja: Podsticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih s područja Hercegovine, iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog, Gruda, Čitluka i Stoca kroz financiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog poduzeća.

Uvjeti sudjelovanja:

Pravo sudjelovanja imaju sve mlade nezaposlene osobe od 18 do 35 godina iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog, Gruda, Čitluka i Stoca.

Financijska potpora (grant) za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog poduzeća iznosi do 10.000,00 KM.

Svi odabrani kandidati obvezni su sudjelovati u obuci za izradu i pisanje poslovnog /biznis plana – bootcamp.

Rok za prijavu na natječaj je 15. travanj/april 2024. godine.

Način prijave sudjelovanja:

Zainteresirane osobe mogu preuzeti prijavni obrazac za natječaj u savjetovalištu za zapošljavanje mladih u Mostaru i Čapljini

Uz popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti životopis (CV u Europass formatu) i motivacijsko pismo s kratkim pojašnjenjem poslovne ideje (najviše 2 stranice).

Dokumentaciju treba dostaviti osobno do 15. 4. 2024. godine na slijedeće adrese:

 

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Mostar

Matija Krešić, savjetnica za zapošljavanje mladih (Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan)

Zagrebačka 5A, 78000 Mostar

Tel. +387 63 792 826

E-mail: [email protected]

Radno vrijeme: 08:00h – 16:00h

 

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Čapljina

Marija Karlović, savjetnica za zapošljavanje mladih (Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan)

Gojka Šuška bb, 88300 Čapljina (Dom Betanija Čapljina)

Tel. +387 63 986 748

E-mail: [email protected]

Radno vrijeme: 07:00h – 15:00h

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem e-maila [email protected] i u Caritasovim savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Čapljini i Mostaru.

Tijekom trajanja poziva biti će održane dvije Informativne sesije 26. 03. 2024. godine od 10 do 12h u Čapljini i 03. 04. 2024. godine od 10 do 12h u Mostaru na kojima će biti pojašnjeni svi detalji natječaja.

Tekst/foto: centarzamladecapljina.eu

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...