Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinskoj publici prikazana projekcija filma ,,Bitka za Vukovar”

Čapljinskoj publici prikazana projekcija filma ,,Bitka za Vukovar”

by | 21. travnja 2023. 12:57 | Aktualno, Vijesti

Projekcija filma ,,Bitka za Vukovar” prikazana je u Čapljinskom kinu ,,Mogorjelo”, a do sada je izvedena 204 puta u mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj i svijetu kao što su; Novi Zeland, Australija, Kanada, SAD, Argentina, Bolivija, Paragvaj, te više zemalja Europske unije i BiH. Film ,,Bitka za Vukovar” priča je o gradu Vukovaru prije rata, o obrani grada tijekom ,,Bitke za Vukovar”, zatim o zatočeništvu u srpskim koncentracijskim logorima i o gradu Vukovaru danas. Filma ,,Bitka za Vukovar” edukativan je i jedini u Hrvatskoj koji ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta, točnije 8. i 9. razreda, te srednjoškolcima i odraslim. Vukovarski branitelj i autor filma i knjige, Damir Plavšić prisutne je pozdravio, te je tijekom projekcije detaljnije objašnjavao dijelove filma.

Nakon projekcije filma vukovarski branitelj Plavšić uručio je poklon te ujedno i zahvalnicu gradonačelniku grada Čapljine dr. Smiljanu Vidiću, a gradonačelnik Vidić posebno je naglasio kako bi se o Domovinskom ratu trebalo puno više učiti u školskim udžbenicima.

Poslije projekcije filma posjetitelji su mogli kupiti knjigu naslova “Bitka za Vukovar – Ne plači moj dobri anđele” u kojoj je Damir Plavšić opisao brojna događanja koja su se tijekom Domovinskog rata nažalost događala na području Vukovara ali kako ističe, ovom knjigom ponajprije je htio posvjedočiti o brojnim Božjim čudima koja su se događala u tim vremenima. Organizator i pokrovitelj prikazivanja projekcije filma je Grad Čapljina i ured gradonačelnika.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...