Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinski vatrogasci obilježili blagdan svetog Florijana

Čapljinski vatrogasci obilježili blagdan svetog Florijana

by | 4. svibnja 2023. 11:40 | Vijesti

Čapljinski vatrogasci danas obilježavaju blagdan svetog Florijana, svog nebeskog zaštitnika. U okviru ovoga dana, vatrogasci Profesionalne protupožarne postrojbe Čapljina na prostoru OŠ Vladimira Pavlovića pred školarcima su održali pokaznu vježbu pod nazivom “Zajednički odgovor”. Prvo su evakuirali školarce sa druge kata škole, da bi potom ugasili požar. U akciji su surađivali i pripadnici HGSS-a Čapljina te čapljinskog Doma zdravlja koji su izvršili simulirano izvlačenje ozlijeđenog dječaka iz škole.

Cilj ove vježbe bio je informirati učenike o tome kako se ponašati u slučaju nesreće te im pokazati kako olakšati posao službama koje rade na spašavanju.

Vatrogasna postrojba Čapljina slovi za najorganiziraniju i najopremljeniju postrojbu u županiji, pa i šire, kako po broju ljudi i njihovoj izobrazbi za spašavanje, tako i po materijalno-tehničkim sredstvima. Posebno treba naglasiti kako svi vatrogasci imaju položen vatrogasni ispit, a mnogi imaju i položen ispite za ronioca i spasitelja s visina i dubina.

Više o samom događaju poslušajte u našem tonskom zapisu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...