Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinski srednjoškolci položili ispit iz plemenitosti

Čapljinski srednjoškolci položili ispit iz plemenitosti

by | 30. studenoga 2018. 9:20 | Vijesti

Iako je još šest, sedam mjeseci do maturalnih ispita, za čapljinske srednjoškolce koji su napunili 18 godina već se može reći da su položili ispit iz plemenitosti. S razlogom, u akciji darivanja krvi za učenike u Srednjoj školi, prikupljena je 51 doza dragocjene tekućine. Učenike su podržali i građani čapljinske općine koji su im se pridružili u toj humanoj misiji.

„Ovo je deveta ovogodišnja akcija darivanja krvi, do kraja godine imat ćemo još jednu, predblagdansku, 20. prosinca. Očekujem da ćemo premašiti prošlogodišnjih 300 prikupljenih doza“, kazala je Anita Jović predsjednica općinske organizacije Crvenog križa Čapljine.

Da su inače, akcije darovanja krvi na području koje pokriva Sveučilišna klinička bolnica Mostar sve uspješnije, potvrđuje i dr. Danijel Nedić, voditelj tima Odjela transfuziologije koji je proveo akciju u Čapljini, koji je uz ostalo rekao:

„Iz godine u godinu bilježimo lagani porast broja darovatelja, kao i prikupljanih doza. Mislim da na tom planu ima još prostora“, kazao je dr. Nedić, te osvrćući se na akciju čapljinskih srednjoškolaca dodao:

„Bez obzira na žamor, lijepo se osjećamo u ovoj gužvi svjesni da napori koje ulažemo nisu bez odjeka.“

Moglo bi se reći da su čapljinski srednjoškolci odziv na akciju doživjeli kao svojevrsni čin inicinacije, odnosno ulaska u svijet punodobnih, odreda su isticali plemenite ciljeve kao razlog odziva na akciju. Među njima bilo je i onih koji su po visini i težini tek zadovoljavali kriterije, ali svejedno željeli su dati svoj obol akciji. Inače, na akciju se odazvalo 60 učenika i građanina Čapljine, od kojih njih tek manji broj iz raznoraznih zdravstvenih razloga poslije liječničkog pregleda, nije mogao dati krv.

Krv su darovali 

Željko Raguž, Đuro Raguž, Kristijan Karamatić, Ana Falak, Mirela Dodig, Vladimir Šakota, tanja Pavlović, Marin Kovačević, Goran Jovanović, Dario Brajković, Darko Ivanković, Damir Suton, Mira Rebac, Nikola Soče, Ivan Arapović, Ivana Žilić, Klara Knežević, Mateo Obradović, Katarina Majstorović, Filip Filipović, Denis Hadžiomerović, Mario Raič, Martin Pervan, Slavica Mihaljević, Martin Raguž, Tin Ivanković, Marijeta Karlušić, Zvjezdan Puđa, Slavko Previšić, Luka Njavro, Josip Bule, Luka Lopin, Leonarda Jakiša, Martin Krndelj, Igor Jović, Bernard kozina, David Brajković, Martina Zovko, Stipe Merdžan, Antonija Šapina, Darko Perić, Ante Boto, Biljana Ekmečić, Slavica Pezić, Jasmin Tomčić, Mario Falak, Milun Vidić,Marin Ćemeraš, Marko Menalo.

{gallery}2018/krvškola{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...