Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinski srednjoškolci ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima iz matematike i povijesti

Čapljinski srednjoškolci ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima iz matematike i povijesti

by | 25. ožujka 2024. 17:40 | Aktualno, Vijesti

U subotu 23. ožujka u Posušju održano je Federalno natjecanje učenika srednjih škola iz matematike. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge matematičara Ruđera Boškovića, a učenica II. razreda opće gimnazije, Matea Čuljak osvojila je drugo mjesto.

Učenici Srednje škola Čapljina kroz protekle dane nižu izvrsne uspjehe, nedavno su sudjelovali i na županijskom natjecanju učenika drugog razreda srednjih škola iz povijesti – kviz za učenike „Učimo povijest kako bismo upoznali svijet“. Natjecanje je održano u srijedu, 20. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi Ivana Gundulića Mostar, a učenica 2. razreda ekonomske škole, Lucija Šiljeg, te učenici 2. razreda računalni tehničar u strojarstvu, Antonio Matić i Domagoj Milanović, osvojili su drugo mjesto.

“Čestitamo našim učenicima i profesoricama Zorici Rajič, Višnji Mandrapa i Marijani Džeba na sjajnim rezultatima” – poručili su iz Srednje škole Čapljina, a čestitkama se pridružuju i djelatnici  Radiopostaja Čapljina!

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...