Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinske mažoretkinje obranile titulu apsolutnog prvaka Europe

Čapljinske mažoretkinje obranile titulu apsolutnog prvaka Europe

by | 2. listopada 2023. 11:29 | Aktualno, Vijesti

Ovaj vikend u Čitluku održan je europski mažoret kup “Alpe-Dunav-Adria” gdje se u sportskoj dvorani na parketu okupilo više od 500 mažoretkinja iz 12 klubova diljem Europe. Otplesalo se 127 koreografija pred pet licenciranih sudaca.

Čapljinske mažoretkinje u kadetskoj formaciji pom-pon osvojile su naslov europskih prvakinja, dok su juniori i seniori bili brončani. U najtežoj kategoriji, a ujedno i najvećoj konkurenciji-seniori formacija štap čapljinske mažoretkinje popele su se stepenicu iznad u odnosu na prošlu godinu te osvojile naslov viceprvakinja Europe i sa sobom ponijele srebro.

Ove godine u ADA grupi napravile su se i izmjene te su u odnosu na prošlu godinu razdvojeni apsolutni pobjednici za štap i pom-pon, te su za oboje uz veliki pokal dodijeljene  novčane nagrade u iznosu od 500 eura.

Leona Sušac u kategoriji senior solo pom-pon osvojila je naslov viceprvakinje tj. drugo mjesto, Ruža Rajič u juniorskoj kategoriji treće mjesto, dok je s partnericom Klarom Pavlović u duo nastupu osvojila srebrno odličje. Mija Mijač i Katarina Jelčić u seniorskom dobnom razredu osvojile su broncu.

Irina Jelčić i Dea Urban svojim izvanrednim nastupom u disciplini seniora upisale su novi uspjeh za čapljinske mažoretkinje osvojivši titulu viceprvaka sa štapom.

Našim mažoretkinjama čestitamo na ponovljenom povijesnom uspjehu!

 

 

Propustili ste? Poslušajte!