Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lijepa, a neočekivana vijest iz Čapljine: Lasta ponovo leti!

Lijepa, a neočekivana vijest iz Čapljine: Lasta ponovo leti!

by | 26. listopada 2018. 17:44 | Vijesti

   Čapljinska „Lasta“ sinonim grada i doline Neretve, ponovo radi! To je informacija koja će obradovati mnoge, ne samo Čapljince, nego i ljubitelje slastica iz cijele regije. Ispunilo se ono što je stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, obećala u za sada prvom i jedinom razgovoru za novinare s čapljinskog područja, u kolovozu ove godine. Stečajna upraviteljica je tada u razgovoru sa uz tekst potpisanim, kazala da bi jedini problem mogao biti nedostatak radnika, zbog odlaska bivših uposlenika ove tvornice na različite strane, u potrazi za poslom.

   U razgovoru početkom tjedna, stečajna upraviteljica je najavila početak proizvodnje, međutim dvojila je oko datuma. Mali zastoj uslijedio je zbog dobivanja nekvalitetne sirovine – brašna, pa se čekala zamjena i početak rada. Sada je izvjesno, proizvodnja je krenula, a neslužbeno smo doznali da je na početku angažirano petnaestak radnika. Uz rad u pogonu, u petak je nastavljeno i uređivanje pogona. Uglavnom, ostat će zapisano da je proizvodnja u Lasti obnovljena u petak, 26. listopada.

   Valja reći da je, stečajni postupak nad Tvornicom keksa i vafla otvoren je 7. ožujka ove godine, na prijedlog vjerovnika Privredne banke Sarajevo d. d. Sarajevo, odlukom Općinskog suda u Mostaru. U međuvremenu su održani skupština vjerovnika i druge aktivnosti, koje su okončane u kolovozu, a onda su se nastavile poduzimati mjere za pokretanje proizvodnje.

   Podsjećamo, proizvodnja u tvrtki „Zvečevo Lasta“ obustavljena je koncem prosinca 2016. godine, kada su radnici poslani mislilo se na kolektivni odmor. Međutim, umjesto nastavka proizvodnje, koncem siječnja 2017., uslijedila je podjela radnih knjižica. U tim trenucima rezigniranosti nitko nije ni pomišljao da bi tvrtka čiji je poznati slogan „Dobro, daje dobro! – Lasta Čapljina“, ponovo mogla poletjeti. Inače, krah čapljinske „Laste“ posljedica je neuspjele privatizacije od strane hrvatske tvrtke „Zvečevo“ iz Požege. Dokapitalizacija nikada nije zaživjela, pa je stavljanje ključa u bravu bila neminovnost. Sad je pitanje može li se „Lasta“ zadržati u „letu“, poput primjerice tuzlanske „Dite“ ili „Peveca“ iz Hrvatske.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...