Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boris Džidić, trener košarkaša Čapljine: Ovogodišnja liga je možda i najjača u zadnjih desetak godina!

Boris Džidić, trener košarkaša Čapljine: Ovogodišnja liga je možda i najjača u zadnjih desetak godina!

by | 20. siječnja 2020. 11:35 | Vijesti

   Čapljinska košarka se polako budi, moglo bi se reći na osnovu rezultata košarkaša Čapljine u tekućem prvenstvu. Nakon pet, šest sezona koje je Čapljina provela u natjecanju koje organizira KS Herceg-Bosne, opet je u najvišem rangu u Ligi 12. Boris Džidić, trener Čapljine, osvrćući se na protekli dio prvenstva:

   „Ja bih rekao da teče nekako očekivano, jaka liga, izjednačena liga, možda i najjača u zadnjih desetak godina u BiH. Priključivanjem ABA ligaša Igokee, tri ekipe u ABA 2 ligi, stvorila se jedna jaka i jako zanimljiva liga. Mi smo na jednom početku, borimo se, primarni cilj je ostati u ligi, trenutno smo treći od zada, nadam se da ćemo do kraja sezone ispuniti naš cilj. Uvjeren sam da je ispred nas mnogo dobrih godina i vidim po ljudima u klubu i oko kluba šta se radi, da se ponovo stvara jedna priča Čapljine, ali rekao bih to sada na još čvršćim temeljima, da se ne dogodi ta rupa i da klub ispada u drugu ligu. Moram biti tim stvarima zadovoljan, vidi se da klub svaki dan napreduje u svakom smislu“, ističe trener Džidić, te na opasku – može li košarka u Čapljini kao nekada postati vodeći sport u dolini Neretve, nastavlja:

   „Upoznat sam apsolutno s povijesti Čapljine, kluba koji je prije nosio ime Borac, u bivšoj državi, neki od tih ljudi poput Jasmina Repeše bili su i moji treneri u Ciboni, imamo i dalje super odnose. Znam da ovdje postoji jedna velika tradicija, uvjeren sam da će se tradicija nastaviti. Jednostavno ovo područje je takvo da uvijek ima talentiranih momaka, međutim na početku smo što se tog dijela tiče, jednostavno treba korak po korak to graditi , jer svaki drugi nagli koraci mogu napraviti neželjeni efekt.

   -Jeste li zadovoljni dosadašnjim učinkom, s obzirom da imate samo pet pobjeda, a u međuvremenu ste kompletirali ekipu što znači da je nešto nedostajalo?

   -Ja sam znao na početku da smo mi s jednim od najmanjih budžeta u ligi, ali smo u tijeku sezone, pogotovu zadnjih dana, napravili određene promjene u igračkom kadru, nadam se s još jednim pojačanjem da ćemo biti kompetentni protiv jačih ekipa, a ne samo ekipa našega ranga. Nekako smo tu, od prilike dvije pobjede manje nego što sam ja i svi mi željeli ovdje u klubu, ali i dalje smo u situaciji gdje možemo sami o sebi odlučivati, pogotovu što imamo korektan raspored da možemo skupiti dovoljno pobjeda za nastavak sezone.

   -Doigravanje, što se očekuje, hoće li ono iscrpiti klubovi i igrače?

   -Liga za prvaka i Liga za opstanak igra se ritmom srijeda – subota, jest naporniji ritam, ali znali smo to, i spremamo se za to, tako da ništa neće biti neočekivano kako za nas tako i za druge ekipe. Jednostavno, spremi smo na taj fajt, uvjeren sam da ćemo u Ligi za opstanak napraviti bolje rezultate nego što imamo u ovoj Ligi 12.

   -Pred vama je danas važan ispit kup utakmica protiv Širokog?

   -Znamo da je Široki moćan, da igraju odlično ove sezone, međutim kup utakmica je jedna utakmica, igra se kod nas, pripremit ćemo se maksimalno, pa što bude. Ne bježimo od uloge da nismo favoriti u ovom meču, ali utakmica prije mjesec dana protiv Širokog gdje smo se dobro držali tridesetak minuta, daje nam za pravo da očekujemo zanimljivu utakmicu, pa neka bolji pobjedi.

   Finale kupa Herceg-Bosne, Čapljina – Široki, igra se u večeras, ponedjeljak, u 19 sati u Sportskoj dvorani u Čapljini.

{gallery}2020/kosarka{/gallery}

D. Musa

 

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...