Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci se uznemirili zbog uklanjanja ploča ispred Vojarne Božana Šimovića

Čapljinci se uznemirili zbog uklanjanja ploča ispred Vojarne Božana Šimovića

by | 17. rujna 2019. 16:11 | Vijesti

Radiopostaji Čapljina obratilo se nekoliko slušatelja s pitanjem: zašto su s ulaza u Vojarnu Božana Šimovića u Čapljini skinute ploče s natpisom i imenom velikog heroja Domovinskog rata. Na činjenicu uklanjanja ploča ukazala je i HVIDR-a Čapljina na svojoj facebook staranici.
Tražeći odgovor na postavljeno pitanje, odmah smo kontaktirali Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.
U razgovoru su nam u info službi kazali da je riječ o provedbi propisa sadržanim u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Dokument je javno objavljen. Također nam je pojašnjenja procedura dobivanja spomenutog dokumenta. Međutim, kako nam je cilj što prije odgovoriti na pitanja slušatelja koji su posumnjali da je riječ o incidentu vezanom uz uklanjanje ploča ispred čapljinske vojarne, na stranicama Ministarstva obrane pronašli smo vijesti koje pojašnjavaju o čemu je riječ. Naime, u toku je izrada obilježja za sve lokacije Oružanih snaga BiH.
Tako je 10.6.2019.g. objavljena sljedeća vijest.


U toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH
10.6.2019.

 Vezano za medijske natpise koji se odnose na obilježja na ulazima u vojarne i druge vojne lokacije Oružanih snaga BiH, želimo informirati javnost da je načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje na izradi obilježja za sve vojne lokacije kako je to propisano u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Nadležni u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH su poduzeli aktivnosti nabavke, te je u toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH određenim Predsjedničkom odlukom o razmještaju i broju lokacija OS BiH, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima kako je to ilustrirano na slici.
Info – ZS OS BiH


Još jednom naglasimo, nije riječ o incidentu nego o planiranim aktivnostima koje provodi Ministarstvo obrane BiH.
Ivanka Džajić

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...