Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci Ruža Rajič i Josip Miličević prvaci šahovskog saveza HB

Čapljinci Ruža Rajič i Josip Miličević prvaci šahovskog saveza HB

by | 29. travnja 2024. 8:33 | Aktualno, Vijesti

Na nedavno završenom kadetskom prvenstvu šahovskog saveza Herceg Bosne  šahisti Ruža Rajič i Josip Miličević su se okitili zlatnim medalja i titulama prvaka Herceg Bosne u svojim kategorijama. Josip Miličević je u teškoj konkureciji juniora do 20 godina ostvario najbolji rezultat osvojivši 4,5 boda iz 5 mečeva. Ruža Rajič je zauzela prvo mjesto u kategoriji Ž16, dok je drugoplasirana u toj kategoriji bila također članica šahovskog kluba Čapljina, Marija Brajković.

Marija Brajković i Ruža Rajič su predvodile šahovski klub Čapljina i na Kupu za žene, gdje su zauzeli odlično drugo mjesto.

Treće mjesto i plasman na Prvenstvo BiH ostvarila je i Petra Šutalo, te će uz Ružu, Mariju i Josipa predstavljati naš klub na državnom prvenstvu koje će se održati u Sarajevu.

Treba pohvaliti veliku borbu i vrijedan trud ostalih  omladinaca: Tome Brajkovića, Marka Jovanovića te Frana Vučine, kojima je nedostajalo malo sportske sreće za plasman na državno prvenstvo.

U sklopu ovog šahovskog festivala održano je i Kup natjecanje za seniore. Ekipu su predstavljali: Zvonimir Karlović, Emir Lizde, Vladislav Prskalo, Josip Miličević te Vlatko Maslać. Ekipa je zauzela 4. mjesto od 11 ekipa, ostvarivši dvije pobjede, dva neriješena meča te samo jedan poraz.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...