Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinac Ozrenko Matić dobitnik Srebrne plakete za 50 darivanja krvi

Čapljinac Ozrenko Matić dobitnik Srebrne plakete za 50 darivanja krvi

by | 24. srpnja 2023. 12:37 | Aktualno, Vijesti

U Prači su nedavno održani 14. Federalni susreti dobrovoljnih darivatelja krvi, posvećeni humanim ljudima koji svakodnevno svojom krvlju spašavaju ljudske živote.

Susreti su okupili oko 100 humanista iz cijele Federacije koji su krv darovali više od 50, 75 i 100 puta za što su im uručena priznanja Zlatni znak, Srebrni znak i Srebrna plaketa. Jedan od dobitnika je i Ozrenko Matić iz Trebižata kod Čapljine, koji je dobio je Srebrnu plaketu.

Prema odluci Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH ukupno je dodijeljeno 179 priznanja.

Tako je dodijeljeno 25 priznanja Zlatni znak. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje muškarcima koji su krv darovali više od 100 puta i ženama koje su krv dale više od 75 puta.

Priznanje Srebrni znak dodijeljeno je za 36 osoba. To je priznanje koje se dodjeljuje muškarcima koji su darovali krvi 75 i više, a manje od 100 puta i ženama koje su krv dale 55 i više, a manje od 75 puta.

Pored toga dodijeljeno je i 118 srebrnih plaketa za muškarce koji su krv darovali više od 50 puta, a manje od 75 i ženama koje su dale krv više od 37, a manje od 55 puta.

Radiopostaja Čapljina još jednom čestita Ozrenku na dobivenoj Srebrnoj plaketi!

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...