Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Josip Miličević drugi na šahovskom turniru u Ljubuškom!

Josip Miličević drugi na šahovskom turniru u Ljubuškom!

by | 16. veljače 2022. 13:06 | Vijesti

   Čapljinac Josip Miličević, osvojio je drugo mjesto na šahovskom turniru za mlade u Ljubuškom kojim je obilježena prva godišnjica osnivanja Šahovskog kluba Kula. Miličević je iz sedam partija osvojio 6 poena. Pobjednik turnira do 18 godina, bio je Borna Pehar član Šahovskog kluba Brotnjo iz Čitluka, koji je osvojio 6,5 poena. Treće mjesto osvojila je njegova klupska kolegica Ana Ostojić.

   U konkurenciji do 12 godina prvo mjesto osvojila je Lucija Galić iz Šahovskog kluba Široki Brijeg, koja je sakupila 5 poena.

   Uz Josipa Miličevića na turniru je sudjelovalo još petoro mladih čapljinskih nada – Toma Brajković koji je u ukupnom poretku bio 13-ti, Mario Dragičević 14-ti, Marija Braković 15-ta, Karlo Maslać 16-ti, dok je najmlađi Marin Bule zauzeo 24-to mjesto.

   Na turniru je sudjelovalo 27 mladih šahista, igralo se po švicarskom sustavu ritmom 10 minuta plus tri sekunde dodatka, po igraču. Uz domaće, na turniru su nastupili šahisti iz Čapljine, Čitluka i Širokog Brijega. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...