Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

ČAPLJINAC IVAN DRAGIĆEVIĆ OBRANIO DRUGI DOKTORAT

ČAPLJINAC IVAN DRAGIĆEVIĆ OBRANIO DRUGI DOKTORAT

by | 19. studenoga 2018. 15:12 | Vijesti

Radiopostaja Čapljina uvijek s radošću zabilježi uspjehe koje ostvaruju ljudi u ovoj općini, ali i uspjehe čapljinaca koje je životni put odveo u druge krajeve. U tom kontekstu bilježimo vrlo vrijedan uspjeh Ivana Dragićevića. Rođen je u Čapljini 1984. , osnovnu školu i gimnaziju je završio u rodnom gradui. Već tu je otkrio privlačnost kemije, te je logičan put bio Prirodno-matematički fakultet koji je upisao i završio u Sarajevu. Tu je stekao i zvanje magistra znanosti. Iz područja prirodnih znanosti prvi doktorat obranio je 2014.g. u Zagrebu.

Stečena znanja i iskustva prenosio je potom studentima, bio je docent na Fakultetu prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Dobivši priliku sudjelovati u zanimljivim međunarodnim istraživačkim projektima, odlazi prije tri godine u Oslo u Norveškoj.

Uspio je prirediti i prije nekoliko dana obraniti i drugi doktorat, i to pred mješovitim povjerenstvom sastavljenim od stručnjaka iz Nizozemske i Grčke. Iz doktorata su objavljena 4 izvorna znanstvena rada koje citiraju znanstvene baze SCI/CC, dok je peti rad u postupku recenzije. U fokusu istraživanja su bili organski i anorganski polutanti u otpadnom organskom materijalu dobivenom nakon proizvodnje bioplina te njegova potencijalna uporaba kao organskog gnojiva za uzgoj žitarica.

Da su postignuća Ivana Dragićevića značajna među ostalim svjedoče nastojanja institucija u Norveškoj da ga trajno zadrže u toj zemlji. Uz čestitke, želimo mu još mnogo uspjeha!

Propustili ste? Poslušajte!