Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina se prisjetila žrtava Vukovara

Čapljina se prisjetila žrtava Vukovara

by | 18. studenoga 2021. 17:20 | Vijesti

Povodom obilježavanja 30. obljetnice „Pada Vukovara i sjećanja na žrtve Vukovara“ u Čapljini se i ove godine upriličila kolona sjećanja.
S Trga kralja Tomislava više stotina sudionika je, u dostojanstvenoj  atmosferi, krenulo u koloni ulicama Braće Radića, Ante Starčevića, Mate Bobana do Trga hrvatske slobode gdje je održan je prigodan program učenika Srednje škole Čapljina,  O.Š. „Lipanjske zore“ Višići i O.Š. Vladimira Pavlovića.
18. studenog 1991. godine dogodile su se presudne stvari u Domovinskom ratu, pao je Vukovar dogodili su se strašni zločini i u Škabrnji i Vukovaru a te žrtve i zločini bili su i motivi Hrvatima da se organiziraju i obrane kroz Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu  ovdje kod nas u BiH. Vukovar kao simbol žrtve u Domovinskom ratu i ove je godine obasjan tisućama svijeća na Trgu hrvatske slobode u Čapljini.

 {gallery}2021/vukovar_{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...