Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lana Ivanković dvadeseta kraljica čapljinskog karnevala

Lana Ivanković dvadeseta kraljica čapljinskog karnevala

by | 16. kolovoza 2021. 15:18 | Vijesti

    Čapljina ima svoju dvadesetu kraljicu karnevala. Desetak čapljinskih kulturno-umjetničkih društava prijavilo je svoje kandidatkinje, a izbor žirija pao je na Lanu Ivanković iz Trebižata. Lana je članica HKUD „Seljačka sloga”. U prvoj izjavi za medija nova kraljica čapljinskog karnevala kaže:

   „Stvarno nisam očekivala da ću biti izabrana. Kad su me pozvali na razgovor mislila sam da ću biti jedna od nekih što su se prijavile, ali kada su mi rekli da sam izabrana ostala sam bez riječi”, kaže Lana koja je izgleda imala i jedan jak argument. U svom životopisu – CV-u, kako smo doznali od dobro obavještenih, na kraju je dodala da je „Mačetova unuka”. Inače, Marko Ivanković Mače je desetljećima zaštitni znak čapljinskih maškara.

   „Morala sam ga navesti, on je svakom u Trebižetu i Čapljini, pojam maškara. Izgleda da se žirija dojmio taj argument, ha, ha, ha. To je napisano kroz šalu, nisam se htjela uzdizati na račun djeda, ali izgleda da je dobro poslužilo, ha, ha, ha… kaže raspoložena Lana, a zatim govoreći o svom djedu nastavlja:

   „Djed je ponosan na mene, na to što ću biti jedna od glavnih faca na karnevalu. Odmah se raspitivao – može li mi se priključiti, u povorci. Ja sam mu rekla – to je moj dan, ne možeš”.

    Neposredno po izboru kraljici su dopale slatke brige.

   „Trenutno slijede izbor haljine, frizure, šminke, dogovor oko povorke, kako će sve izgledati, što su moja zaduženja…”

   -Je li izbor haljine težak?

   -Nije lagan, na raspolaganje su mi dali šest modela, stvarno lijepih, nekako ću se odlučit za jedan. Ako ne uspijem, konzultirati ću djeda, najbitnije da njemu bude najljepša”, kaže Lana uz obećanje da će se potruditi oko obavljanja zaduženja kraljice, a to je u prvom redu prezentacija Čapljine na skupovima karnevalske zajednice, karnevalima i slično. Upravo iz tih razloga kraljica se bira između članica kulturno-umjetničkih društava.

   Inače, Lana Ivanković upisala je zdravstveni studij, smjer radiologija, a nada se da će uz studij uspješno obavljati zaduženja karnevalske kraljice.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...