Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Brojni posjetitelji uživali u koncertu Amire Medunjanin u Počitelju

Brojni posjetitelji uživali u koncertu Amire Medunjanin u Počitelju

by | 28. lipnja 2024. 22:44 | Aktualno, Vijesti

Amira Medunjanin, poznata bh. umjetnica, u pratnji harmonikaša i klarinetista Mustafe Šantića, održala je koncert na Pašinoj tabiji u Počitelju. Kao uvertira za koncert, nastupio je Nermin Čerkez, poznati interpretator etno muzike u Bosni i Hercegovini.

Domaćin koncerta je bio veleposlanik Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini koji je, netom prije koncerta, za Radiopostaju Čapljina kazao kako se u Počitelj zaljubio na prvi pogled devedesetih godina.

“Danas sam super sretan što možemo kombinirati ovo jedinstveno mjesto nazvano Počitelj, staro preko 500 godina i jako posebnu glazbu sevdalinku. Oboje, Počitelj i sevdalinka, su veoma jedinstveni proizvodi BiH, a mi ćemo ih večeras kombinirati. “- zaključio je veleposlanik Sattler.

Brojni posjetitelji su uz prekrasan pogled koji pruža Pašina tabija, uživali u sevdalinkama koje je izvodila Amira Medunjanin koja je također kazala kako joj je ovo prvi put u Počitelju za kojeg je istaknula da je pravi dragulj Bosne i Hercegovine.

Cilj koncerta je bio ukazati na povijesni značaj Počitelja i očuvanje njegovih kulturno-povijesnih spomenika. Europska unija trenutno financira dva projekta u Počitelju u vrijednosti oko 50.000 eura,  koji se odnose na postavljanje rasvjete i obnovu jednog igrališta.

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...