Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Božić u Gabeli

Božić u Gabeli

by | 24. prosinca 2018. 14:24 | Vijesti

U dupke punom Domu kulture u Gabeli održana je 11-ta po redu manifestacija Božić u mom selu. Program je započeo tradicionalnim veselanjem u izvedbi Ženske bećarske skupine „Neve“ i kolom Hercegovina. Slijedili su igrokaz učenika područne osnovne škole, pa nastupi polaznika tečaja klavira kojeg vodi Matea Jurilj. Izvođene su instrumentalne božićne pjesme na klaviru i flauti, pa pjesme uz pratnju na klaviru i gitari.
U programu su potom, nastupili veliki i mali zbog župe sv. Stjepana, dok se mandolinski orkestar predstavio s tri božićne pjesme. U završnom sijelu Ženska bećarska skupina izvela je pjesmu – Kyrie eleison, a Dramska sekcija HKUD-a „Drijeva“ pod vodstvom Dijane Ivanković, igrokaz „Božić u mom razredu“.
Da bi sve bilo u predblagdanskom duhu pobrinuo se Djed Božićnjak koji je svim mališanima koji su došli na manifestaciju, podijelio darove. Organizatori božićne manifestacije bili su HKUD „Drijeva“ i mjesna zajednica Gabela.
{gallery}2018/181224_gabela_koncert{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...