Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

BiH i drugi nastup na Europskom prvenstvu zaključila bez osvojenog boda: Svijetla točke poluvrijeme protiv Španjolske i oproštaj Nikole Prce

BiH i drugi nastup na Europskom prvenstvu zaključila bez osvojenog boda: Svijetla točke poluvrijeme protiv Španjolske i oproštaj Nikole Prce

by | 19. siječnja 2022. 12:45 | Vijesti

    Bosna i Hercegovina svoj drugi nastup na Europskom prvenstvu zaključila je poraznim saldom. Samo jedno dobro odigrano poluvrijeme prvo protiv Španjolske, koje je dobila 14:12, premalo je za ozbiljan rukometni trag na smotrama najboljih rukometaša Starog kontinenta. Jasno da će se sada kao alibi izvlačiti pandemija korona virusa i slične stvari, međutim sve to je mučilo i druge reprezentacije, tako da pravdanja nema. Cinici će reći da je to realnost našega rukometa, međutim oni koji pozornije prate ovdašnji rukomet znaju da je to lošiji nastup od onoga prije dvije godine u Autriji, Norveškoj i Švedskoj.

   Podsjećamo, BiH je nastup na europskom prvenstvu prije dvije godine, završila također s tri poraza, ali uz činjenicu da se s Portugalom odlično nosila do samog kraja utakmica koja je završena 24:27. protiv Francuske naša reprezentacija se odlično igrala prvo poluvrijeme, bilo je 13:14 za galske pijetlove. Na kraju je bilo očekivanih 23:31, ali odlično prvo poluvrijeme ostaje u sjećanju. Solidan dojam BiH je ostavila i u dvoboju protiv domaćina Norveške, koju je izgubila 26:32. Ovoga puta nastup na europskom prvenstvu počeli smo katastrofalno protiv Švedske bilo je 18:30, u sličnom tonu se nastavilo protiv Češke 19:27, tek protiv Španjolske bilo je na priželjkivanoj razini 24:28.

   Uglavnom, drugi nastup na europskom prvenstvu bio je rezultatski, a i po ukupnom dojmu lošiji od prvoga. O tome svjedoči i razlika pogodaka, prvi nastup naša reprezentacija je zaključila bez boda i negativnom razlikom od – 17, drugi nastup također bez boda, ali s još lošijom bilancom – 24.

   Da u našoj reprezentaciji što s obzirom na odnose u Rukometnom savezu, nije nikakvo čudo štošta ne štima, vidjelo se nakon odustajanja Marka Panića u ovom trenutku najpotentnijeg bh. rukometaša. Panić koji je uz Prcu bio najzapaženiji u Norveškoj, nije obrazložio razloge odustajanja, ali ostaje činjenica da ga nije bilo.

   U situaciji kada našoj vrsti nije išlo ubacio se izbornik Ivica Obravan Grinta koji je nakon utakmice protiv Češke „proslavio” izjavom da je za našu reprezentaciju „uspjeh i plasman na europsko prvenstvo” što je nategnuto, ako se zna da su na smotri najboljih bili svi koji su htjeli, odnosno 24 reprezentacije od 41 europske zemlje u kojima se ozbiljnije igra rukomet. Drugi biser izbornika Obrvana bio je odgovor na upit novinara – zašto u sastavu nije bilo Nikole Prce, da je to „zbog ozljede koljena”. „Zločesti” novinari u to nisu povjerovali pa su pitali rukometaša koji je punih 15 godina nosio dres reprezentacije, o ozljedi. Uslijedio je odgovor da nikakve ozljede nije bilo, nego da je bio prekobrojan 17-ti! Bio je to nizak udarac izbornika rukometašu koji je na 120 utakmica za reprezentaciju postigao 445 golova! Recimo da je na toj utakmici Mirko Herceg zaigrao nakon što je tri dana proveo u krevetu zbog visoke temperature. Dalje, Obrvan je na prvenstvo otišao bez jasne postave, znalo se samo da je na vratima siguran B. Burić, a zatim je situaciju dodatno usložio COVID – 19.

   Međutim, Prce ne bi bio Prce da nije ukrao šou izborniku Obrvanu, postigao je jedan od najljepših pogodaka na prvenstvu na dodavanje Perića protiv Švedske, raskrinkao je tobožnju ozljedu, a na koncu mrtav – hladan na upit hoće li ostati na nekoj od funkcija u Rukometnom savezu, izjavio:

    „Ja bih volio biti predsjednik države, ali vidjet ćemo. To je pitanje za neke buduće, skorije vrijeme, a možda se ne potegne nikada, stvarno ne znam”!

   Uglavnom, Prce je ostao vjeran sebi, a Obrvan se s reprezentacijom BiH nije proslavio, naprotiv!

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...