Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Bjelavama: Za početak drugog dijela sezone nove svlačionice, rasvjeta, oslikani zidovi…

U Bjelavama: Za početak drugog dijela sezone nove svlačionice, rasvjeta, oslikani zidovi…

by | 5. ožujka 2021. 11:25 | Vijesti

   Borba za bodove tek što nije počela, a stadion Bjelave u Čapljini, dočekat će je u vedrijem ugođaju. Nije to samo zbog uređenja svlačionica i klupskih prostorija, nego i postavljene rasvjete, oslikanih zidova… Sve je u vedrim tonovima, još da tako bude i na zelenom tepihu bio bi to ugođaj za pamćenje. Klub je zadnjih godina imao ambiciozne planove na razvoju infrastrukture. Kruna toga bilo uređenje stadiona u Tasovčićima, na ulazu u Čapljinu. Upitom hoće li se ti planovi realizirati počeli smo razgovor s predsjednikom Milinkovićem, koji kaže:

   „Planovi će sigurno realizirati. Umjetna trava je došla, kupljena je u ime HNK Čapljina, plaćena i nalazi se u skladištu Nogometnog saveza Federacije. Mi čekamo raspisivanje tendera za pripremu terena za postavljenje trave. To je jedan sofisticirani proces zato se i odužilo čekanje. Za postavljanje umjetne trave treba pripremiti teren maltene kao na auto putu, tamponi, drenaža…, zato i kasnimo. Dalje postavljanje umjetnog travnjaka traži kontinuitet temperatura iznad 15 Celzijevih stupnjeva. Ja se nadam da će radovi uskoro početi“, kaže predsjednik Milinković, te razlaže:

   „Završetkom terena kompletan naš omladinski pogon će se preseliti u Tasovčiće, gdje ga uz novi travnjak, čekaju reflektori koji će biti povezani na rasvjetnu mrežu. Bit će jedan veliki teren s umjetnom travom i dva manja, parking, tribina je napravljena, kupljene su stolice za 500 gledatelja, urađene su i svlačionice, koje će biti vrhunski opremljene. Planiramo seljenje kompletnog omladinskog pogona, koji će imati vrhunske uvjete. Osposobljavamo i trenerski kadar, ove godine upisujemo dva trenera za B licencu. Treba strpljenja da sve dođe na svoje mjesto, te da se otvori prostor prvom timu da može normalno raditi u Bjelavama.

   Predsjednik Milinković ističe da je dolaskom na čelo kluba, ljetos, uređenje terena u Tasovčićima, zatekao u poodmakloj fazi, te naglašava:

   „Ja se nadam da ćemo u roku od dvije godine imati posloženu infrastrukturu i u Bjelavama i u Tasovčićima, te da će klub biti respektabilan u svakom smislu“.

   -Bilo je riječi i o dogradnji tribine u Bjelavama, hoće li se i to raditi?

   -Vidite u čemu je problem, mi smo ove sezone već na uvjetnoj licenci NS Federacije BiH. Mi smo trebali imati propisani kapacitet, a to je 2.000 mjesta. Nedostaje nam tribina od 1.000 mjesta. Teško je očekivati da ćemo opet za iduću sezonu, dobiti uvjetnu licencu. Tribinu ćemo morati praviti ako želimo igrati Prvu ligu Federacije“, kaže predsjednik Milinković koji posebno ističe razumijevanje i podršku Gradskog poglavarstva na čelu s dr. Smiljanom Vidićem, gradonačelnikom.

   „Učinili su maksimalne napore oko gradnje stadiona u Tasovčićima i samog opstanka kluba. Prate nas u našim projektima, pa ćemo zajedno uz pomoć prijatelja, simpatizera i sponzora kluba, riješiti pitanje tribine i neke druge stvari koje su manje zahtjevne“.

   Dežurni cinici su vaš dolazak na čelo kluba dočekali opaskom – nije nikada igrao nogomet, previđaju da ste niz godina bili angažirani u NK GOŠK-u?

   „Možda sam ja osoba koja bi mogla približiti ta dva kluba ha, ha, ha… Ja sam bio šest, sedam godina u GOŠK-u za vrijeme predsjednika pokojnog Pere Pavlovića, to je meni jako drag klub, ponosan sam na to razdoblje i na činjenicu da Čapljina ima dva jaka kluba. Kad ste me već potaknuli evo i jedne eskluzive, ljudi brzo zaboravljaju. Nisam ja baš od jučer u HNK Čapljina, autor sam i klupske himne zajedno s Jurom Popovićem i Jašarom Murtezanijem, koja je snimljena još 2.000 godine! Dakle, predsjednik je autor klupske himne, što je svakako dobra preporuka!

{gallery}2021/3/bjelaveslika{/gallery}

Tekst i foto: Dušan Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...