Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćarski turnir u Dračevu: Hercegovci nadigrali Zrinjevac i hrvatsku vrstu, a Dalmatinci odnijeli pokal

Boćarski turnir u Dračevu: Hercegovci nadigrali Zrinjevac i hrvatsku vrstu, a Dalmatinci odnijeli pokal

by | 13. kolovoza 2018. 17:36 | Vijesti

 

Ako je suditi po turniru u Dračevu, onda bosanskohercegovačko boćanje pokazuje da je na putu izlaska iz krize. Naime, posve neočekivano posuška Bura je u četvrtfinalu izbacila aktualnog hrvatskog i nekadašnjeg europskog prvaka Zrinjevac iz Zagreba.

Zrinjevac je u Dračevo došao u jakom sastavu, kojeg su činili sve sami Hercegovci – Tomislav Kolobarić i braća Martin i Pere Ćorluka. Malo vrućina, malo teren, a vjerojatno malo i podcjenjivački odnos i na kraju su Posušaci slavili 13:6. Iznenađenje je priredio i mostarski Ante Rozić, koji je eliminirao hrvatsku reprezentaciju koja je na treći turnir „U spomen na branitelje“ u Dračevu, došla u podmlađenom sastavu. Međutim, svejedno opet su to u svijetu boćanja bila poznata i priznata imena. ‘Rozići’ su slavili vrlo uvjerljivo 13:2.
Izgleda da su se Hercegovci zadovoljili eliminacijama jakih suparnika u četvrtfinalu, jer im je na kraju pobjednički pokal odnio Biston iz Brela, hrvatski prvoligaš, za kojega igra Gruđanin Ivan Galić. Biston je u finalu s čak 13:0, savladao posušku Buru. Veliku borbi za treće mjesto vodili su Ante Rozić, predvođen bh. reprezentativcem Darijom Stojčićem i Gabelopoljsko-metkovački klub Dalmata Jura shop. Nisu se obazirali na nestrpljenje okupljenih, nisu popuštali, a na kraju su se radovali Mostarci kojima je pripalo treće mjesto. Prema tome, konačni poredak turnira trojki u Dračevu, je sljedeći: 1. Biston Brela (Makarska), 2. Bura (Posušje) 3. Ante Rozić (Mostar), 4. Dalmata Jura shop (Gabela Polje/Metković).
Za najboljeg gađača na turniru proglašen je Ivan Galić – Bazilije, član pobjedničke momčadi, dok je nagradu za najboljeg valjača dobio Mate Primorac, član Dalmata Jura shopa. Organizator turnira bio je boćarski klub Dračevo iz Dračeva. Valja reći da je organizator predvođen Filipom Krvavcem, marnim predsjednikom, po završetku za sve sudionike, te goste priredio večeru uz zabavni program u kojem su sudjelovali HKUD „Luke“ Čapljina – Višići i pjevač Darko Šutalo – Rahan.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2018/180813_bocanje{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...