Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari Čapljina na vratima Europe

Boćari Čapljina na vratima Europe

by | 30. svibnja 2018. 17:22 | Vijesti

   Boćarski klub Čapljina, trebao bi biti prva ekipa iz čapljinske općine koja će sudjelovati u europskim kupovima. Ističemo – trebao bi, jer putovanje i višednevni boravak u inozemstvu zahtjevu i značajnija sredstva. Uglavnom, Čapljinci kao aktualni prvaci BiH, imaju pravo nastupa u natjecanju Kup C2, odnosno Kupu nacija, pandanu nogometne Lige Europe.

    Ove godine u boćarskom Kupu nacija, sudjelovati će osam klubova, a završnica će se održati u Italiji. Uz Čapljinu, na turniru koji će se održati od 6-og do 8-og srpnja, trebali bi nastupiti Palma iz Donje Lastve kod Tivta, prvak Crne Gore, zatim Novi Beograd iz Beograda, prvak Srbije, pa švicarski prvak Sportif du Cervin, zatim Belluno bocce i Quadrifoglio, predstavnici domaćina Italije, francuski Tarare, te riječki Mario Gennari, predstavnik Hrvatske.

    “Ja se nadam sudjelovanju, u tom smislu održat imati ćemo i razgovore u općini Čapljina, te s potencijalnim sponzorima. Želja nam je sudjelovati i vidjeti što i koliko, kao prvaci BiH, možemo”, kaže Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

  Valja reći da je uključivanjem klubova iz Italije i Francuske, koji ranijih godina nisu sudjelovali u Kupu C2, te predstavnika Hrvatske, ovo natjecanje postaje puno zahtjevnije. Podsjećamo, prvi pobjednik Kupa C2, bio je BK Grude. Uključivanjem klubova iz spomenutih zemalja uz četiri državna prvaka, natjecanje će po snazi biti za nijansu slabije od boćarske lige prvaka.

D. Musa 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...