Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

12. međunarodni boćarski turnir „Željko Lončar” u Mostaru: Bura pomela konkurenciju, Čapljina druga

12. međunarodni boćarski turnir „Željko Lončar” u Mostaru: Bura pomela konkurenciju, Čapljina druga

by | 16. srpnja 2019. 16:28 | Vijesti

   Boćari posuške Bure dvojac Mate Grubišić/Vlado Sentić, pobjednici su 12. međunarodnog boćarskog turnira parova „Željko Lončar” u Mostaru. U finalu Bura je s 10:7 savladala Čapljinu za koju su nastupali Ante Juka i Đurica Krmek. Treće mjesto osvojile su Ploče, koje su nadigrale renomiranog hrvatskog prvoligaša Biston iz Brela, koji je tek četvrti.

   Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, šest iz BiH – domaćin Ante Rozić, Čapljina, Dračevo, Bura (Posušje), Sv. Stipan (Grude) i Rastok (Prolog) iz BiH, te Ploče i Biston iz Brela iz R. Hrvatske. Domaćinu, Anti Roziću, se nije posrećilo, ispao je već u četvrtfinalu.

   Rezultati utakmica četvrtfinala, Ante Rozić – Čapljina 6:9, Rastok – Bura 3:10, Dračevo – Ploče 5:10 i Sveti Stipan – Biston Brela 2:7; polufinale, Biston Brela 6:7, Bura – Ploča 5:4.

   Konačni poredak prve četiri ekipe, 1. Bura (Posušje), 2. Čapljina, 3. Ploče, 4. Biston Brela.

   Inače, četvrtfinale i polufinale igralo se na 60 minuta, a finale i utakmica za treće mjesto 75 minuta. Turniru je prisustvovala i obitelj pokojnog Željka Lončara, kao i veći broj ljubitelja boćanja.

„Redoviti smo sudionici ovoga turnira, jednom smo osvojili prvo, a više puta drugo i treće mjesto međutim s obzirom na protivnike, ovogodišnje drugo mjesto ravno je naslovu. Savladali smo renomirane klubove, odnosno njihove parove, pa smo ostvarenim jako zadovoljni. Organizacija odlična”, kazao je po povratku u Čapljinu Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

 

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!