Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari Neuma osvojili drugi naslov prvaka BiH

Boćari Neuma osvojili drugi naslov prvaka BiH

by | 23. lipnja 2021. 15:04 | Vijesti

Puno toga se naslućivalo poslije pobjede boćara Neuma u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka BiH, kada su u Prologu kod Ljubuškog savladali domaći Rastok sa 14:10, međutim dok se igra postoji šansa, pa tako je bilo i ovom prigodom. Neum predvođen izvrsnim Paškom Leženićem na svom boćalištu na Rivi, ponovo je bio bolji 14:10, od anemičnih Proložana, koji su eliminacijom Gruda u polufinalu odjednom izbili u prvi plan. Finale je pokazalo da se narodski kazano „prije gaza ne treba izuvati“. Boćari Rastoka su držali da će ako dobiju Grude lako do naslova, Gruđane su dobili, ali do naslova nisu došli. Smireni „gusari“ su s relativno malim fondom igrača vještim postavljanjem partija iz igre izbacili sastav koji ima najveći fond igrača u ligi – petnaestak boćara.

   Glavninu posla nakon tri pobjede u gostima ponovo je odradio izvrsni Paško Leženić koji je ponovo dobio sve tri partije. Posebice je važna prva pobjeda, Ležinić je u disciplini pojedinac dobio glavnog aduta gostiju Nikolu Zelića i to 15:5. O važnosti tog rezultata svjedoči podatak da je to Zeliću bio jedini poraz u 12 partija doigravanja. Nakon poraza Zelića Proložani su se naprosto izgubili njihov  uigrani par Franja i Ivan Herceg izgubio je od domaće kombinacije Mirko Prović/Željko Kužić 5:13. Domaći u sastavu Jozo Butigan/Mladen Obradović/Ivica Mustapić nadigrali su gostujuću kombinaciju Zoran Herceg/Ivica Šalinović/Zdravko Nižić 13:4. Od domaćih u prvoj turi jedino je kiksao Jurica Konjevod koji je izgubio disciplinu krug od Zdravka Nižića 10:18.

   Nakon što je prvu dionicu dobio sa 6:2, Neum je istim rezultatom izgubio drugu, 2:6, međutim dobio je ključnu disciplinu – štafetno izbijanje. Opet je na sceni bio Paško Leženić koji je u kombinaciji s Juricom Konjevodom dobio gostujuću kombinaciju Stjepan Herceg/Vinko Grbavac 32:30. Ostale tri discipline drugog dijela, pripale su gostima Mladen Obradović je u preciznom izbijanju poražen od Zdravka Nižića 5:9, a Ivica Mustapić od Stjepana Hercega 4:8. U brzinskom izbijanju nakon taktičkog izbjegavanja u prvoj utakmici finala, došlo je do glavnog okršaja, partije u brzinskom izbijanju između domaćeg aduta Željka Kužića i Nikole Zelića, pobijedio je Zelić 30:33.

   Zanimljivo, nakon što su u drugoj turi dostigli zaostatak iz prve ture, za očekivati je bilo nastavak juriša Proložana, međutim dogodilo se posve obrnuto, pa bi se moglo kazati da je Rastok sam sebe izbacio iz Igre. Jurica Konjevog je u pojedincu savladao indisponiranog Vinka Grbavca 11:5. Udarni domaći par Butigan/Kužić – nadigrao je Franju Hercega i Marka Kežića 13:6, dok je domaća trojka Leženić/Prović/Mustapić sa čak 13:0, ponizila gostujuću, „trojku“, Zoran Herceg/Petar Zelić/Zdravko Nižić. Čast gostiju u trećoj turi spasio je Nikola Zelić pobjedom protiv Mladena Obradovića 17:13, u disciplini krug, što je bilo konačnih 14:10. Dakle, s dvije identične pojede u finalu doigravanja 14:10 Neum je zasluženo osvojio svoj drugi naslov prvaka BiH.

   Podsjećamo, „gusari“ su prvi naslov osvojili 2018. godine. U sezoni čije je održavanje otežavala pandemija korona virusa, uspjeh Neuma vrijedan je pažnje. Na kraju se ispostavilo da su ispali ne samo igrački najjači nego i najotporniji. Da su boćari Neuma vjerovali u sebe govori i podatak da su na finale pozvali i Danielu Matić, predsjednicu Općinskog vijeća Neuma, pa prilikom podjele pehara i medalja nije bilo zastoja.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...