Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Finale doigravanja za boćarskog prvaka BiH, Neum – Grude 12:12: Neumski „gusari” osvojili prvi naslov državnog prvaka

Finale doigravanja za boćarskog prvaka BiH, Neum – Grude 12:12: Neumski „gusari” osvojili prvi naslov državnog prvaka

by | 19. srpnja 2019. 16:20 | Vijesti

   Boćari Neuma novi su prvaci Bosne i Hercegovine. U uzvratnoj utakmici finala doigravanja, na neumskoj Rivi, Neum – Grude 12:12. Međutim, s obzirom da su u Grudama slavili pobjedu od 14:10 i jedan domaći bod je ‘gusarima’ bio dovoljan za prvi naslov državnog prvaka.

   Utakmica je imala neuobičajen tijek, a boćari Neuma naslov prvaka osigurali su u prve dvije ture, odnosno prvih šest završenih disciplina, a nakon što su osvojili 12 poena počeli su slaviti, što su Gruđani maksimalno iskoristili i poravnali rezultat. Jest da im neodlučeno na koncu, ništa ne znači, međutim u svakom slučaju bolje je ne izgubiti. Odlučujućim su se pokazali par i trojka u prvoj turi. Obje partije su bile neizvjesne, primjerice Grudska trojka u sastavu Nikola Mikulić/Mladen Ćorluka (Zvonić)/Mladen Ćorluka(Manjo) povela je 5:0. međutim, nakon toga je Mladen Obradović ključni igrač i na prvoj utakmici, u izgubljenoj poziciji, imao je samo dvije boće, a Gruđani čak pet, uspio poništiti bulina. Poslije toga podviga, igra je krenula u drugom smjeru, pa je kombinacija Neuma, Paško Ležinić/Mladen Obradović/Lovre Glavinić stigla do uvjerljive pobjede 12:6! Neizvjesno i zanimljivo bilo je i u disciplini par, u kojoj su Ivica Mustapić i neprolazni Željko Kužić uspjeli nadigrati jaku gostujuću kombinaciju Goran Boban/Milorad Bošnjak 12:11. S obzirom da je u pojedincu Josip Glavinić, nadigrao Damira Brzicu 13:8, a u krugu također neprolazni Marin Sabljić, Zdravka Miloša 15:11, domaći su poveli s 8:0 i za naslov su im trebala još samo tri poena. Do njih su stigli vrlo brzo jer su Ležinić i Kužić u štafetnom izbijanju, nadigrali Manju Ćorluku i Antu Lukendi 33:30, a pobjeda Marina Sabljića protiv Milorada Bošnjaka, u preciznom izbijanju, značila je i prvi naslov Neuma.

   Gruđanima nije pomogla pobjeda Gorana Bobana protiv reprezentativca Glavinića u drugom preciznom izbijanju 14:8, kao ni pobjeda Ante Lukende protiv Ivana Bjelopere u brzinskom izbijanju, 24:7. Dakle, poslije prve dvije ture rezultat je bio 12:4. U trećoj turi domaći su se više orijentirali na slavlje nego na igru, pa su Gruđani okrenuli vodu na svoj mlin i na koncu poravnali.

   Uglavnom, finale između Neuma, kojem je to prvi naslov i našeg najtrofejnijeg boćarskog kluba, Gruda bilo je zanimljivo i neizvjesno u klasičnim disciplinama, dok su učinci u tzv. tehničkim disciplinama u prvom redu brzinskom i štafetnom, bili daleko od nekadašnje razine bh. boćanja. U svakom slučaju pobjedi Neuma, koji je bio prvi i u svojoj skupini ligaškog dijela nema se što prigovoriti, bili su najbolji i zasluženo osvojili naslov prvaka.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!