Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Doigravanje za boćarskog prvaka BiH: Rastok i Neum iznenadili favorite i plasirali se u finale

Doigravanje za boćarskog prvaka BiH: Rastok i Neum iznenadili favorite i plasirali se u finale

by | 11. lipnja 2021. 11:34 | Vijesti

    Boćari Neuma i Rastoka iz Prologa kod Ljubuškog, plasirali su se u finale doigravanja za boćarskog prvaka BiH. Mada su uoči doigravanja Bura, a posebice Grude slovili za favorite, nakon prvih utakmica polufinala doigravanja taj dojam je poljuljan. Podsjećamo, Neum je kao slabije plasirani u ligaškom dijelu, u prvoj utakmici nadigrao Buru 18:6. Istim rezultatom, 16:8, Rastok iz Prologa kod Ljubuškog, je savladao prvog favorita Grude. Dakle, uzvrat je obećavao zanimljive duele, što su obje utakmice i bile. Za finale su se plasirali Neum i Rastok, koji su u uzbudljivim završnicama pokazali više htijenja i bolju koncentraciju. Tako su primjerice, u boćarskom domu „Nožinac” u Broćancu kod Posušja, pobjednika odlučile zadnje dvije igre. Bura je imala prednost od 12:8, a do kraja su bile igre u trojci i paru, međutim „gusari” su iz te dvije partije izvukli maksimum, dobili su trojku, dok je par završio neriješeno, pa su gosti s osam skočili na 11 poena, dok je Bura stala na 13, što je bilo nedovoljno za prolaz u finale.

   Velika bitka se vodila i u boćarskog dvorani Biberon u Grudama, gdje su u zadnjim „turama” Grude imale prednost u paru i pojedincu, međutim boćanje kao uostalom i drugi sportovi ne bi bilo zanimljivo, bez preokreta. Upravo to se i dogodilo. Nikola Zelić je u samoj završnici uspio preokrenutu vodstvo Milorada Bošnjaka i pobijediti 8:10. Sličan scenariji imala je i igra parova – domaći dvojac Goran Boban/Slobodan Miloš nakon vodstva pokleknuo je u samom finišu od gostujuće kombinacije Franjo Herceg/Vinko Grbavac, 5:8. Franjo Herceg zaslužuje da ga se posebice istakne, jer je u dvoboju protiv Gruda u prvoj i drugoj utakmici, igrao po dva para i sva četiri dobio, što je rijetkost u kolektivnim igrama!

   Uz ubojitog Franju Hercega ponovo se iskazao i Nikola Zelić, koji ovoga puta nije izborio tri pobjede kao u prvom ogledu, međutim opet je slavio u ključnim igrama. U prvoj „turi”, u krugu, je nadigrao Gorana Bobana, a u drugoj – pojedinac klasično, već spomenutog Milorada Bošnjaka. Izgubio je brzinsko izbijanje od Dražena Glavaša 29:32. Kod Gruđana blistao je nekadašnji reprezentativac Damir Brzica koji je u prvoj „turi” u pojedincu nadigrao Vinka Grbavca, zatim u preciznom izbijanju Danijela Kežića, a isti igrač bio mu je mušterija i u trećoj turi, disciplina krug, koju je dobio 15:13. Dakle, Brzica je dobio sve tri i to pojedinačne partije, a dvije je – štafetno i brzinsko izbijanje, izborio Dražen Glavaš. Međutim, u redovima Gruda nije bilo trećeg raspoloženog igrača, pa je klatno prevagnulo u korist Proložana. U čijim redovima se uz N. Zelića i F. Hercega s dvije pobjede iskazao i Zdravko Nižić. Za bod gostiju presudan je bio bolji ulaz u utakmicu, Proložani su nakon prve četiri discipline vodili 6:2, što su domaći uspjeli stići, ali ne i anulirati.

   Rezultati, uzvratnih utakmica doigravanja za boćarskog prvaka BiH, Broćanac kraj Posušja, Bura – Neum 13:11, Grude: Grude – Rastok 12:12.

   Prema tome u finalu boćarskog prvenstva igrat će Rastok i Neum, prva utakmica igrat će se u Prologu.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...