Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćarsko prvenstvo BiH: Grude dobile debi i jesenski naslov, Dračevo peto

Boćarsko prvenstvo BiH: Grude dobile debi i jesenski naslov, Dračevo peto

by | 5. studenoga 2020. 15:50 | Vijesti

   Boćari Gruda pobjedom u zaostaloj utakmici trećeg kola protiv Širokog, 13:11, osigurali su i jesenski naslov u A skupini Prve boćarske lige BiH. Gruđani su odlično otvorili derbi polusezone. Najprije je iskusni Damir Brzica nadigrao Marija Hrkaća u disciplini pojedinac klasično, 13:11. Gosti su dobili i par, kombinacija Slobodan Miloš/Goran Boban nadigrala je Marinka Mikulića i Antu Ramljaka 9:5, a Gruđani su slavili i u trojci 13:3, Zdravko Miloš/Mladen Ćorluka/Milorad Bošnjak protiv Srećka Kraljevića, Ivana Naletilića i Ante Solde. Jedine poene za domaće u prvoj „turi“ izborio je u disciplini krug Božo Naletilić, koji je nadigrao ove jeseni ponajboljeg igrača Gruda Dražena Glavaša 21:18.

   Utakmicu je prelomila peta po redu disciplina – štafetno izbijanje, u kojoj je Dražen Glavaš u tandemu s Mladenom Ćorlukom, uzvratio Boži Naletiliću, te Robertu Hrkaću 33:26 i tako vodstvo gostiju podigao na visokih 8:2. Do kraja druge dionice gosti su dobili jedno precizno izbijanje Goran Boban protiv Marinka Mikulića. Za domaće su poene dobili Robert Hrkać u brzinskom izbijanju protiv Josipa Glavaša, te Ante Soldo u preciznom izbijanju protiv Dražena Glavaša. Uglavnom u zadnju „turu“ ušlo se rezultatom 6:10 za goste. Mada je zapaženi Božo Naletilić u pojedincu nadigrao Milorada Bošnjaka 9:7, domaći nisu izdržali. Kombinacija Gruda – Josip Glavaš Goran Boban dobila je par i tako osigurala bod, ali uzbuđenja nisu prestala, Marinko Milulić, Srećko Kraljević i Ivan Naletilić dobivaju trojku, a pobjednički poen za Gruđane u krugu, „iščupao“ je iskusni Brzica, protiv Ante Solde, bilo je 20:20. Utakmica je bila pravi derbi, a pobjeda je ovoga puta pripala spretnijim Gruđanima.

   Što se tiče rezultata čapljinskog predstavnika u ovoj skupini – Dračeva, može se reći da rezultati ove sezone nisu primarni. Važno je da se ekipa okupila, dobro odigrala par utakmica, kao primjerice protiv Širokog kojem je uzela bod, a na bolje rezultate trebat će sačekati sezonu dvije.

   Rezultati, zaostala utakmica trećeg kola, Široki Brijeg: Široki – Grude 11:13.

   Konačni poredak jesenskog dijela polusezone, A skupina, 1. Grude 8, 2. Široki 5, 3. Neum 4, 4. Napredak Willa 2, 5. Dračevo 1 bod.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...