Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari Čapljine osvojili srebro u kupu – Zlatna boća uručena novinaru Radiopostaje Čapljina Dušanu Musi

Boćari Čapljine osvojili srebro u kupu – Zlatna boća uručena novinaru Radiopostaje Čapljina Dušanu Musi

by | 27. studenoga 2018. 7:49 | Vijesti

Boćari Čapljine nisu uspjeli osvojiti Kup BiH. U finalnom susretu poraženi su od mostarskog Ante Rozića 2:7. Pobjedu za Čapljinu izborio je Ante Juka u krugu. Presudila je igra parova koja nosi tri poena, u kojoj kombinacija Čapljine, Ante Vukšić – Nedjeljko Galić, nije uspjela iznenaditi favorizirane Mostarce koje je nosio Dario Stojčić, reprezentativac BiH.

Uz Antu Juku u krugu, Nedjeljka Galića i Antu Vukšića u paru, za Čapljinu su u finalu kupa, još igrali Veselko Buntić krug, te Đurica Krmek u disciplini pojedinac klasično.

Utješno srebro u kupu nije bilo i jedino odličje čapljinskih boćara u sezoni 2018., primili su i brončane medalje za treće mjesto u prvenstvu. Najviše uspjeha protekle sezone u pojedinačnim natjecanjima, od članova BK Čapljina, imao je Ante Juka koji je u krugu osvojio naslov državnog prvaka, pa je uz zlatnu medalju dobio i pehar za prvo mjesto. Uspješna u igri parova bila je kombinacija Mirko Ilić/ Nikica Karamatić, kojoj su za osvojeno drugo mjesto na pojedinačnom državnom prvenstvu, uručene srebrene medalje.

SPECIJALNO PRIZNANJE – ZLATNA BOĆA – uručeno je novinaru Radiopostaje Čapljina Dušanu Musi, koji još od sredine devedesetih sustavno prati boćanje nastojeći ga izvući iz sjene tzv. velikih sportova, ostajući mu vjeran i kada je boćanje zapalo u krizu. Priznanje mu je uručio predsjednik BS BiH Mate Grubišić.

PLAKETA generalnom sponzoru poduzeću Elektroprivreda HZ HB dodijeljena je za nesebičnu financijsku pomoć razvoju boćanja u BiH. Nagradu je dr.sc. Dragi Bagi, izvršnom direktoru za razvoj EP HZ HB uručio glavni tajnik BS BiH Ilija Tomić.

PLAKETA Boćarskom savezu Hrvatske, koji postiže izuzetne rezultate u ovom sportu, uručena je za podršku razvoju boćanja u BiH.

{gallery}2018/BocanjePosusje{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...