Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Bira se ‘Hercegovac godine’

Bira se ‘Hercegovac godine’

by | 19. veljače 2024. 13:43 | Aktualno, Vijesti

U organizaciji Udruga “Hercegovka godine” iz Mostara, od 19.veljače do 19.ožujka ove godine otvorene su nominacije za izbor “Hercegovac godine”.

Kriterij je identičan kao i za izbor Hercegovke, samo sada primjenjivo za Hercegovce, navode organizatori. Osnovni uvjet jeste da vuče korijene iz Hercegovine, neovisno o mjestu stanovanja, profesiji i starosnoj dobi. Naravno, osoba mora biti pozitivan član društva. Koliko će trajati glasovanje i u koliko krugova će se odvijati, ovisi od broja pristiglih nominacija.

Nominacije se zaprimaju isključivo putem e-mail adrese: [email protected], gdje je uz ime osobe koja se nominira OBVEZNA suglasnost kandidata s nominacijom, zanimanje, mjesto stanovanja (mjesto rođenja ukoliko je kandidat iz Hrvatske ili iseljeništva), mail adresa kandidata, fotografija i biografija.

“Ne sumnjamo da će manjkati nominacija jer zapravo cilj svega je prvenstveno promocija Hercegovine i ljudi koji potječu iz ovog krša i kamenjara, a itekako su sposobni i vrijedni, te se snađu gdje god da se nađu”, poručili su iz Organizacijskog odbora.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...