Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nogometno prvenstvo BiH, GOSK – Mladost 1:3 – neobjašnjivo, lavovi poveli pa stali

Nogometno prvenstvo BiH, GOSK – Mladost 1:3 – neobjašnjivo, lavovi poveli pa stali

by | 17. rujna 2018. 17:20 | Vijesti

   Bilo je to otvaranje Gabeljana kakvo se poželjeti može, dominacija i velike prilike u prvoj i desetoj minuti, te vodstvo u 25-oj, 1:0, s 11 metara pogodio je Mirsad Ramić. Još jedna prilika, Kulovića, u 32-oj minuti, i to bi bilo sve u za GOŠK vrlo važnoj utakmici. Bilježili smo u razdoblju od 35-te pa do 43-će minute, gosti su naredali šest izglednih prilika. Nakon što su voljom viših sila, sačuvali vodstvo u neuvjerljivoj završnici prvog dijela, očekivalo se da će se Gabeljani u nastavku prenuti.

   Feđa Dudić trener domaćih poduzeo je vatrogasne mjere, ne bi li spriječio ponor u kojeg je nesvjesno srljala njegova momčad. U igru uvodi u proteklom dijelu sezone dvojicu zapaženijih igrača Petra Raguža i Emraha Hasanhodžića, izišli su Karamarko i debitant Kovačić. Nije to pomoglo, a nije ni moglo, jer ostao je dojam da je s iznimkom Vege, Hasanovića, vratara Kozića i donekle Zolja i Kulovića, trener domaćih mirne duše mogao zamijeniti i preostale, jasno da to propisi dozvoljavaju.

   Da se veliki preokret dogodio na poluvremenu, bilo bi to objašnjivo, treneri dali nove smjernice, zamijenio mjesta pojedinim igračima i slično, međutim ovako iznebuha, to još bar na utakmicama u Gabeli nije viđeno. Poveli pa stali, kao da je u pitanju „zlatni gol“. S druge strane nakon što su Gabeljani stali, Mladost je pojačavala. Bjegove Vege i Čolića po bokovima, zamijenili su bočni i frontalni udari gostiju iz Doboja kod Kaknja. Ono što nisu iskoristili u završnici prvog dijela uradili su u nepunih pet minuta nastavka. U razdoblju od nepunih pet minuta od 60-te do 65-te jedan za drugim tresli su mrežu najprije Mišić, koji je skrivio jedanaesterac na Vegi u prvom dijelu, a zatim u dva navrata u 62-oj i 65-oj Anđušić. Kod drugog pogotka kardinalno je pogriješio Čolić. Sve skupa spada u sferu onoga što nogomet i uopće sport i čini zanimljivim – nepredvidiv razvoj situacije.

   Nadali su se navijači GOŠK-a da bi se u preostalih pola sata, njihovi ljubimci mogli trgnuti, ali ništa od toga. Narodski kazano ni top ih ne bi probudio. Izgubljena su tri kapitalna boda, umjesto hvatanja priključka sa sredinom ljestvice, porazom od Mladosti, ukupno petim u minulih pet kola, voda je došla do grla. Računica je jednostavna, jedanaesto mjesto vodi u niži rang, a nekoliko bljeskova u proteklih devet kola nisu dovoljni da se za učinjeno dobije prolazna ocjena. Slijede susret šesnaestine finala kupa protiv TOŠK-a u Tešnju, a u subotu prvenstvenu protiv Slobode u Tuzli. U prošloj sezoni GOŠK se na Tušnju vadio, s obzirom na pomanjkanje pobjedničkog duha, mali su izgledi da to ponovi.

 Tekst i foto: D. Musa

                                     Feđa Dudić, trener GOŠK-a – Postali smo majstori za prijateljske utakmice“

   Na poslije utakmice održanoj konferenciji za novinare, zanimljiva zapažanja dali su akteri:

   Adnan Zildžović, trener Mladosti: „Utakmica korektna, dobar ambijent domaća momčad jer bila izrazito bolja u prvih dvadesetak minuta, propustili su dvije velike prilike, postigli jedan pogodak, a onda se utakmica okrenula na našu stranu. Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi, nogomet se igra za golove, mi smo danas postigli tri GOŠK jedan.

   Feđa Dudić trener GOŠK-a: „Prije svega čestitke treneru Mladosti na zasluženoj pobjedi. Samo dvadesetak minuta GOŠK je postojao na terenu, kad smo poveli kao da je prestala utakmica za nas, dozvolili smo protivniku da radi sve ono što ne bi trebao raditi. Na našu žalost nogomet se igra za golove, da smo u tom prvom naletu postigli još možda jedan pogodak pa da bude malo veća razlika. Na poluvremenu sam izvršio dvije izmjene na poluvremenu, međutim to nije pomoglo u stvari djelovalo je kao kontra efekt. Jako puno pojedinaca bilo je ispod svoje razine dovelo je do ovoga rezultata. Ja ću poslije ove utakmice održati sastanak s upravom, ako bude trebalo da se ja povučem da se napravi neka šok terrapija i da klub krene k boljem“.

   Na upit, jesu li pobjeda na turniru u Vinjanima Donjim djelovala negativno na ekipu, trener Dudić je rekao: „Mi najbolje igramo te prijateljske utakmice, kad dođe igra za bodove tu smo jako loši. To je nedostatak samopouzdanja, pa i znanja, jer kada se nizašto ne igra svatko je hrabar smije uzeti loptu prebaciti kroz noge, pa je ponijeti, a vidjeli ste u drugom poluvremenu kad gubimo, neće nitko da je primi, nema tko preuzeti odgovornost… Nakon odlazaka nekolicine važnih igrača ovo je ipak druga momčad u odnosu na prošlogodišnju“, zaključio je Dudić. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...