Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Bike weekend u Čapljini – rekreativna vožnja i državno XCM prvenstvo

Bike weekend u Čapljini – rekreativna vožnja i državno XCM prvenstvo

by | 19. travnja 2024. 10:51 | Aktualno, Vijesti

Biciklistički klub Čapljina poziva na biciklističko druženje kroz koje ćete otkriti ljepote Čapljine i uživati u svježem zraku, netaknutoj prirodi i povijesnim znamenitostima.

Rekreativna vožnja: 

20.04.2024.

11:00 h

Početak: Trg hrvatske slobode, Čapljina

Cilj: Karaotok – Park prirode Hutovo blato

Tradicionalna rekreativna vožnja cikloturističkog karaktera u dužini cca 20 km, koja prolazi zanimljivim lokacijama čapljinske općine. Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, nego je rekreativna, edukativna i zabavna.

Utrka XCM CESTA SUNCA 2024./ DRŽAVNO XCM PRVENSTVO BiH

21.04.2024.

11:00 h

Početak: Dračevo, boćalište / područna Osnovna škola Dračevo

Cilj: Karaotok – Park prirode Hutovo blato

PROPOZICIJE XCM CESTA SUNCA 2024. Državno XCM prvenstvo BiH

Biciklističko-brdska maraton utrka Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u dužini 50 km rutom: Dračevo – Cerovo – Brštanica – Bajevci – Svitava – Prebilovci – Karaotok koja svojim najvećim dijelom prolazi 125 godina starom Cestom sunca oživljavajući davno uspavanu ljepoticu, povezujući je sa ĆIRINOM PRUGOM, lokalitetima raznih megalitskih objekata iz vremena prapovijesti, kao lokalitetima nekropola stećaka, te arheološkim nalazištem Desilo i parkom prirode Hutovo blato. Bila je to jedina prometnica koja je iz doline Neretve vodila na visoravan Hrasna i dalje prema Neumu. Izgrađena je za potrebe gradnje uskotračne pruge 1898.-1899, gradnja uskotračne pruge započela je u prvoj polovici 1898. godine, pa je iste godine započela i izgradnja ceste kojom su dolazili radnici i dopremao materijal.

Utrka XCM Cesta sunca objedinjuje atraktivne povijesne, prirodne lokacije i kulturnu baštinu Čapljine, Neuma i Stoca, te za cilj ima revitalizaciju kako samog puta tako i cijelog kraja kojim put prolazi povezujući ga s prirodnim-turističkim biserom PP Hutovo blato.

Za sve sudionike osiguran je ručak i piće oba dana Bike Weekenda!

Info kontakt:

063/404-300 Vedran

063/383-256 Milenko

E-mail:

✉️[email protected]

 

Izvor: BK Čapljina

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...