Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

BiH i Srbija jačaju suradnju u području željezničkog prometa

BiH i Srbija jačaju suradnju u području željezničkog prometa

by | 12. ožujka 2024. 17:45 | Aktualno, Vijesti

Na sjednici Vijeća ministara je utvrđen i bit će dostavljen Predsjedništvu BiH Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o suradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma – Šabac – Loznica (Republike Srbija) – Zvornik – Tuzla – Doboj (Bosna i Hercegovina) između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, s ciljem jačanja dobrosusjedskih odnosa.

Pokretanje inicijative za zaključivanje ovog sporazuma rezultat je obavljenih razgovora ministra komunikacija i prometa BiH i ministra građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije o poboljšanju uvjeta za odvijanje željezničkog prometa.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu i brzinu željezničkog prometa, uz pružanje boljih usluga za putnički teretni i intermodalni promet, smanjiti vrijeme putovanja i povećati atraktivnost željezničkog prometa za putnike i gospodarstvo.

Dvije države ovim sporazumom potvrđuju namjeru da zajedno realiziraju projekt rekonstrukcije željezničke pruge Ruma – Šabac – Loznica (Republika Srbija) – Zvornik -Tuzla – Doboj (Bosna i Hercegovina) te da koordiniraju sve projektne aktivnosti i zajedno apliciraju za financijska sredstva, uključujući i sredstva međunarodnih financijskih institucija.

tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...